Viitorul Planetei se discută la Paris

29 Noi 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Viitorul Planetei se discută la Paris

 

Perioada ultimilor cinci ani a fost cea mai călduroasă înregistrată vreodată, cu numeroase fenomene meteo extreme influenţate de schimbările climatice.
Din 29 noiembrie 2015, la Paris, lideri şi înalte oficialităţi au 12 zile pentru a ajunge la un acord global pentru a salva planeta.
Angajamentele cuantificate pentru reducerea emisiilor lor de gaze cu efect de seră luate în total de 183 de țări acoperă aproape 95% din emisiile mondiale, "ceea ce este un mare succes", a declarat sâmbătă președintele Conferinței internaționale de la Paris asupra schimbărilor climatice (COP21), ministrul francez de Externe, Laurent Fabius.
Sute de catolici, budiști, musulmani, hinduși și protestanți de pe toate continentele, veniți în Franța pentru conferința internațională asupra schimbărilor climatice (COP21), au cerut sâmbătă liderilor mondiali să acționeze pentru "justiție climatică".
Președintele francez Francois Hollande a afirmat sâmbătă că dorește ca "numeroase evenimentele prevăzute" în timpul Conferinței internaționale asupra schimbărilor climatice (COP21) să aibă loc în pofida stării de urgență instituite după atentatele de la 13 noiembrie, potrivit presei franceze.

Alte stiri din Externe

Ultima oră