Un ciclist a suferit arsuri de gradul 3 din cauza unui iphone

02 Aug 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Un ciclist a suferit arsuri de gradul 3 din cauza unui iphone

Incidentul a avut loc în Sidney, Australia, acum 10 zile. Clear spune că se uita la picior când a început să iasă fum din buzunarul pantalonilor. Şi asta înainte de a simţi o arsură după ce telefonul i-a luat foc. 

"Pur şi simplu am văzut fum ieşind din buzunarul de la spate şi dintr-odată am simţit o durere crescândă. M-am uitat la picior, am văzut ceva negru scurgându-se pe el şi mirosea a fosfor", povesteşte ciclistul. 

Clear speră ca experienţa sa să fie un semnal de alarmă  privind pericolul bateriilor litiu-ion, despre care se ştie că explodează când sunt supuse unor temperaturi ridicate, presiune sau în cazul unor defecte la circuite.

În cele mai multe cazuri, preocupările s-au axat pe calitatea bateriilor şi a încărcătoarelor deoarece majoritatea incidentelor raportate vizează încărcarea telefoanelor.

Anul acesta, în aprilie, un newyorkez a dat în judecată LG după ce smartphone-ul i-a explodat în buzunarul pantalonilor şi i-a provocat arsuri de gradul doi şi trei la o mână şi la un picior şi a avut nevoie de grefe de piele.

Apple nu a comentat incidentul în care a fost implicat ciclistul, deşi compania a transmis că este în legătură cu Gareth Clear din cauza evenimentului nefericit.

Alte stiri din Externe

Ultima oră