DIE WELT: Atacatorul din Berlin e LIBER şi înarmat! Poliţia a reţinut persoana greşită

20 Dec 2016 | scris de Istvan Deak
DIE WELT: Atacatorul din Berlin e LIBER şi înarmat! Poliţia a reţinut persoana greşită

Persoana reţinută de poliţie, în urma unei urmăriri ca în filme, cu ajutorul unui martor rămas anonim, dar considerat erou, nu este autorul atacului de luni seara de la Târgul de Crăciun din Berlin, scrie Die Welt, care citează surse autorizate.

Din păcate, realitatea este că adevăratul autor al atacului este LIBER şi înarmat şi ar mai putea face victime!

"Am prins persoana greşită", ar fi mărturisit surse din poliţie pentru Die Welt. "Adevăratul atacator este în libertate şi mai poate face victime", a sunat anunţul, citat de Die Welt.

Poliţia confirmă că ia în calcul un astfel de scenariu şi roagă populaţia să îşi păstreze calmul, să nu treacă la acţiuni pe cont propriu în cazul unor situaţii suspecte, într-un apel postat pe Twitter.

Anterior, presa germană publicase detalii privind persoana reţinută şi condiţiile în care s-a făcut reţinerea acesteia. Întreaga poveste o puteţi citi aici. Ce detalii vor urma, vă vom prezenta pe măsură ce vor fi publicate de presa din Germania.

UPDATE

Şeful poliţiei din Berlin a declarat, într-o conferinţă de presă, că, într-adevăr, nu se poate confirma faptul că persoana reţinută luni seara este şi cea care s-a aflat la volanul camionului ucigaş de la Berlin.

Întrebat cum evaluează situaţia la acest moment, el a declarat:"Nu putem evalua situaţia actuală".

UPDATE 16:00

"Nu ştim dacă este vorba despre unu sau mai mulţi atacatori, nici dacă aceste persoane au avut susţinere", a recunoscut marţi după-amiază un reprezentant al poliţiei, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Suspectul reţinut este un pakistanez. Este posibil ca el să nu fie nici autorul, nici complicele acestui atentat", a precizat acesta. Investigaţiile continuă. Este în curs o analiză tehnică a vehicolului, sunt interogaţi diferiţi martri şi sunt vizionate materiale video.

"Trebuie plecat de la principiul că este vorba despre un atentat", a continua acesta. "Ne aminteşte de atacul de la Nisa. Modul de operare aduce a act terorist". "Da nu avem o înregistrare video de recunoaştere. Din acest motiv nu putem ajunge la concluzii definitive", a mai spus acesta. El a adăugat că 45 de persoane sunt rănite, dintre care 30 grav.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră