Agresorul marocan din TGV spune că nu este terorist, voia doar să jefuiască pasagerii

23 Aug 2015
Agresorul marocan din TGV spune că nu este terorist, voia doar să jefuiască pasagerii
Agresorul de origine marocană, care a deschis focul într-un tren de mare viteză pe ruta Amsterdam - Paris, intenționa doar să jefuiască pasagerii trenului, a comunicat media avocatul său, citat de Reuters.

"Am văzut un bărbat extrem de bolnav, o persoană care are clar dizabilități mentale și care suferă de malnutriție. Este foarte slab, palid și speriat", a declarat Sophie David, avocatul tânărului marocan în vârstă de 26 de ani.

De asemenea, avocatul spune despre clientul său că a fost uluit în momentul în care i s-a adus la cunoștință că autoritățile europene îl suspectează că aparține organizațiilor islamiste extremiste.
"A rămas șocat atunci când i-am spus că agresiunea sa este considerată un atac terorist. Mi-a povestit că a găsit Kalașnikov-ul într-un parc din apropierea unei gări din Bruxelles, unde obișnuia să doarmă. La câteva zile după aceasta, s-a hotărât, într-un act de disperare, să se suie într-unul din trenurile în care, din spusele altor persoane fără adăpost, călătoreau oameni bogați pe care urma să-i jefuiască pentru a face rost de bani pentru mâncare", a povestit jurnaliștilor Sophie David.

În ciuda acestei declarații, ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve, afirmase chiar în ziua incidentului, fără să-l nominalizeze pe marocan, că persoana reținută în atacul comis în TGV a fost identificată de serviciile secrete franceze și spaniole ca având legături cu mișcarea islamistă radicală.

Dacă marocanul în vârstă de 26 de ani aparține teroriștilor islamici sau este doar un biet amărât care dorea să facă rost de bani, după cum afirmă avocatul său, este un aspect pe care doar o anchetă temeinică îl poate stabili.

Alte stiri din Externe

Ultima oră