Oferta lui Ţiriac pentru Arena BNR: Plătesc de patru ori. De zece ori cât a dat pe ea. Şi nici n-o duc din România!

04 Oct 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Oferta lui Ţiriac pentru Arena BNR: Plătesc de patru ori. De zece ori cât a dat pe ea. Şi nici n-o duc din România!

Omul de afaceri Ion Ţiriac a participat miercuri la şedinţa Comisiei de buget-finanţe din Senat unde s-a discutat despre implicaţiile neutilizării bazei sportive "Arenele BNR" pentru competiţiile internaţionale.

La comisia condusă de liberalul Daniel Zamfir, au fost prezenţi şi ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Alexandru Dunca, şi George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis,

George Cosac a explicat că la Complexul Progresul sunt 9 terenuri de tenis, plus arena centrală. Deşi Arenele BNR îndeplinesc toate condiţiile de joc, sunt închise de 3 ani, din cauza lipsa avizului ISU. Ultima dată au găzduit meciul România -Serbia. 

Întrebat de ce nu mai organizează Romanian Tenis Open la Arenele BNR, Ion Ţiriac a răspuns: "Istoria e foarte simplă. Dacă cineva poate considera că 17 hectare din mijlocul Bucureştilor au fost vândute cu 120.000 de lei în februarie 1990....Eu când am venit în ţară, acolo erau nişte şobolani uriaşi şi noi trebuia să jucăm în Cupa Davis. BNR a spus că a investit nu ştiu câţi bani în Arenele Progresul în februarie 1990, în Arenele Davis. Nu-i adevărat . Eu din banii mei am investit acolo. Am pornit cu Năstase un proces cu BNR pentru că ni s-a furat dreptul e a fi acolo unde ne e locul! În nume personal l-am pornit. Turneul Romanian Tenis Open valorează câteva sute de milioane de dolari. Ăia de la ISU nu au venit dintr-o dată, ci mai întâi au avertizat timp de 3 ani  iar în 2016 le-au spus celor de la BNR că-l închid, iar BNR mi-a comunicat şi mie. Nu mă pricep la banci, nu ştiu asigurări, dar mi-am luat oameni care ştiu. Dar tenis ştiu să fac! Şi fiind cunoscut în lume, am închiriat Romanian Tenis Open la ATP şi s-au bătut Milan cu Budapesta pentru turneul meu. Budapesta l-a închiriat şi acum vor să-l cumpere de la mine, dar eu nu am de vânzare nimic. (...) Consider că această bază ne-a fost furată", a afirmat omul de afaceri, conform hotnews.ro.  

El i-a făcut şi o ofertă guvernatorului BNR, Mugur Isărescu: "Îi plătesc de patru ori. De zece ori cât a dat pe ea. Şi nici n-o duc din România. O las aici! BNR nici nu are ce face acolo. Au făcut un hotelaş acolo, nu ştiu ce e că nu m-a invitat domnul guvernator. De ce au mai cumpărat-o, n-am nicio idee!".

Ministrul Marius Dunca a susţinut că există deschidere din partea guvernatorului BNR privind o răscumparare a Complexului Progresul. "A fost o discuţie şi ne-a spus că ar valora acum 35 de milioane de euro! Nu există nimic scris, a fost doar o discuţie. Trebuie să merg în Guvern să văd dacă există interes să o cumpărăm. Înţeleg că s-a trimis şi o adresă de la BNR, dar trebuie să verific la SGG să văd dacă a ajuns. Mai există varianta să oferim BNR ceva la schimb", a spus Dunca. 

Şeful comisiei senatoriale, Daniel Zamfir, şi-a luat angajamentul să discute cu BNR, să solicite din nou MTS să continue demersurile ca respectivul Club să fie transferat prin lege ori Ministerului Tineretului şi Sportului ori Primăriei Capitalei. 

În acest context, Ţiriac a promis că "dacă reuşiţi să faceţi ceva până în luna decembrie, eu aduc turneul înapoi!". Daniel Zamfir i-a răspuns însă că e greu ca un proiect de lege să fie adoptat în două luni.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră