Ion Țiriac: Am fost stupefiat pentru faptul că nu ne-am întors privirea înapoi spre Est, spre Orientul Mijlociu, spre Rusia

13 Mar 2017
Ion Țiriac: Am fost stupefiat pentru faptul că nu ne-am întors privirea înapoi spre Est, spre Orientul Mijlociu, spre Rusia

În cadrul emisiunii Jocuri de putere, realizată de Rareș Bogdan la Realitatea TV, Ion Ţiriac și-a exprimat punctul de vedere în legătură cu politica externă a României, precizând că în momentul actual în UE suntem percepuți ca o țară de ultima categorie, agreați de Washington, dar nu și respectați, în timp pentru Moscova suntem inamici.

"Se pare că Trump are o relaţie mult mai amicală cu Putin decât înainte. Dacă Putin se aşează la masă cu Trump să bea o bere, sunt oameni, dar la finalul zilei iau decizii. Şi spun ei aşa la bere, n-ar trebui să-l invităm şi pe preşedintele Chinei? Noi cu Europa ce facem? Cu ce rămânem? Mai avem noi tehnologia s-o vindem? Avem noi resursele umane? Dacă se supără nea Putin pe noi, murim de frig. Nu ştiu cum ne pregătim noi. Eu personal am fost stupefiat pentru faptul că nu ne-am întors privirea înapoi spre Est, spre Orientul Mijlociu, spre Rusia. Noi în momentul de faţă suntem percepuţi la Bruxelles categoria 4, ultima categorie. La Washington suntem simpatici şi ne iubesc. Eu nu vreau să fim simpatici, eu aş vrea mai mult să ne respecte. La Moscova suntem duşmani.", a spus Ion Ţiriac la Realitatea TV.

Ion Țiriac a vorbit și despre noul preşedinte al Statelor Unite ale Americii şi că, din punctul său de vedere, Donald Trump va concretiza toate promisiunile făcute în campania electorală.

"Pe Donald Trump îl cunoaştem toţi. Şi eu şi Ilie şi generaţia mea care am fost atunci. Nadia cred că-l cunoaşte bine. Eu nu l-am mai văzut de 30 de ani, dar venea des când era turneul de la Forest Hill din New York. Era un pătimş al tenisului şi venea acolo, mai beam o bere. Atenţie, Trump nu este un idiot. Nu a ajuns acolo pentru că e un prost. Este foarte decis şi curios. Părerea mea este că în primii doi ani economia SUA o să se ducă ca o rachetă în sus. Eu zic că ăsta ia două trilioane în următorii doi ani şi îi bagă pe toţi în infrastructură. SUA nu a mai refăcut infrastructura de vreo 20 de ani. SUA nu are tren. E ca al nostru. Autostrăzile trebuiesc făcute. Infrastructura lor este foarte rudimentară pentru anii ăştia şi acolo o să fie mii de locuri de muncă. Trump nu este un preşedinte ca toţi ceilalţi. Este mai special şi ce a spus că va face o să facă. Tot ce a spus că face o să facă.", a transmis Ţiriac în cadrul emisiunii.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră