Legea dării în plată: Acuzaţii grave la adresa premierului Cioloş

21 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Legea dării în plată: Acuzaţii grave la adresa premierului Cioloş

"Vă scriu plin de revoltă că dumneavoastră, premierul României, ați ales să serviți interesele unor bancheri străini care în a doua cea mai săracă țară din Europa au făcut profit dublu față de media europeană, în loc să serviți demn interesele celor care cu adevărat aveau nevoie să fie reprezentați de dvs: cetățenii României! În timp ce o mână de bancheri s-au ales cu bonusuri, sute de mii de familii de români au viitorul sub spectrul ruinei", se arată în scrisoarea lui Daniel Zamfir, postată pe pagina sa de Facebook.

Deputatul susţine că, în punctul de vedere trimis Camerei Deputaților, premierul preia aproape cuvânt cu cuvânt atacurile mediului bancar la adresa acestei legi şi îl acuză pe Cioloş că, spre deosebire de preşedintele Iohannis, a ales să facă jocurile celor care doresc să  îngroape definitiv acest act normativ.

"Nu are nicio relevanță pentru dumneavoastră că toate aceste propuneri toxice pe care le-ați preluat de la bancheri au fost respinse chiar de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, aflată în subordinea Guvernului pe care îl conduceți? Nu are nicio relevanță că aceleași propuneri au fost respinse de două ori de Senatul României și, anterior, și de Camera Deputaților? Nu are nicio relevanță că nici Președintele României nu le-a preluat? Cât despre neconstituționalitatea pe care o invocați, ce ar mai fi de spus după ce nici Președintele, ba chiar nici dumneavoastră, Guvernul, n-ați sesizat Curtea Constituțională după adoptarea Legii la sfârșitul anului trecut?", întreabă Zamfir în scrisoare.

El reaminteşte declaraţia premierului conform căreia Legea dării în plată nu trebuie să încurajeze speculatorii imobiliari și că există riscul blocării accesului tinerilor la credite. "Domnule prim-ministru, nu știu cine vă dezinformează, dar vă informez eu că, în urmă cu trei săptămâni, Senatul României a votat Legea dării în plată stabilind fără echivoc că speculatorii la care faceți dvs referire nu beneficiază de această lege", susţine deputatul PNL.

Într-un comentariu la o altă postare lui Daniel Zamfir pe Facebook, premierul Cioloş îl acuză de populism pe deputatul liberal. "Domnul deputat are din păcate o abordare populistă prin această poziţie. Am spus de la început că susţin legea dării în plată şi am spus-o şi direct băncilor. Însă această lege trebuie să ţină cont de adevăratele cazuri sociale, de familiile care şi-au cumpărat pe credit o locuinţă, şi nu de speculatorii imobiliari. Asta este poziţia Guvernului", afirmă Cioloş.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră