Boris Becker: “M-a învăţat ADN-ul tenisului”. Despre cine este vorba

27 Feb 2016 | scris de Sorin Anghel
Boris Becker: “M-a învăţat ADN-ul tenisului”. Despre cine este vorba

După o carieră de succes în tenis, Ion Ţiriac a devenit un om de afaceri extrem de potent. Mai întâi s-a afirmat în străinătate, după care, la începuturile democraţiei în România, a intrat şi pe piaţa românească.

Afaceristul din ţara noastră a contribuit decisiv şi la cariera unor tenismeni de succes. Unul dintre ei este germanul Boris Becker. Acesta a povestit astăzi, într-o emisiune radiofonică prezentată de către Andreea Esca la Europa FM: "A avut grijă de mine când am avut prima prietenă, prima bere, a fost ca un tată pentru mine. M-a învăţat ADN-ul tenisului. Cum să câştig ca jucător şi ca antrenor. Este vorba despre ultimul punct. Nu trebuie să fie neapărat frumos, trebuie să găseşti o cale, este despre atitudine şi mentalitate, să joci până la sfârşit. Desigur vrei să joci perfect tot timpul, dar până la urmă trebuie să câştigi”.


Boris Becker a fost antrenat de către Ion Ţiriac, iar acum îl pregăteşte pe sârbul Novak Djokovic, liderul clasametului ATP. Neamţul a mărturisit şi ce a primit omul de afaceri român în timpul colaborării dintre cei doi. "A învăţat de la mine cultura germană,  despre cum funcționeaza familia germană. A învăţat multe reţete de la mama, despre cârnaţii nemţeşti, salam şi şniţele, dar şi despre valorile germane pe care le respectă şi apreciază şi astăzi".

Alte stiri din Sport

Ultima oră