Gabriela Firea: "Dumnezeu a dorit ca Stela Popescu să nu pășească singură pe drumul către Rai (...) Rămas bun, Cristina Stamate!"

27 Noi 2017
Gabriela Firea: "Dumnezeu a dorit ca Stela Popescu să nu pășească singură pe drumul către Rai (...) Rămas bun, Cristina Stamate!"

Primarul general, Gabriela Firea, a exprimat, luni, condoleanțe în urma decesului actriței Cristina Stamate, pe care a numit-o "Doamnă a scenei românești". 

"Dumnezeu a dorit ca Stela Popescu să nu pășească singură pe drumul către Rai, ci alături de o altă Doamnă a scenei românești. Rămas bun, Cristina Stamate, odihnește-te în pace!", a scris edilul general într-un mesaj pe Facebook.

Actrița Cristina Stamate a murit luni dimineață, la vârsta de 71 de ani. Ea era internată de săptămâna trecută la Spitalul Floreasca pentru investigații, după ce i se făcuse rău.

Cristina Stamate s-a născut la 8 februarie 1946, la București. A urmat Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa regizorului Alexandru Finți și, mai apoi, a Sandei Manu, se arată pe site-ul www.teatrultanase.ro.

După absolvirea Institutului, în anul 1967, a fost repartizată la Teatrul de stat din Arad, unde a debutat în spectacolele de revistă, bucurându-se de un succes remarcabil. A revenit, însă, la București, la Teatrul de Revistă 'Constantin Tănase', unde a jucat în foarte multe spectacole, printre care: "Vivat Revista", "Hohote în Herăstrău", "Comedie pe Titanic", "Revista Revistelor", "Vara nu-i ca iarna", "Arca lui Nae și Vasile", "Bufonii regelui", "Dai un ban, dar face", "Idolii femeilor", "Nimic despre papagali", "Poftă bună lui Tănase", "Te aștept diseară pe Lipscani", "Ura... și la gară" , "O seară la revistă", "Scandal în Paradis".

De asemenea, Cristina Stamate a jucat și în spectacole pentru Teatrul Național de Televiziune și pentru Teatrul Național Radiofonic, iar pe marele ecran, în "Secretul lui Bachus", un film de comedie din 1984, în regia lui Geo Saizescu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră