Tichet unic de transport CFR-RATB-Metrorex, din toamnă

20 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Tichet unic de transport CFR-RATB-Metrorex, din toamnă

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat joi că din această toamnă locuitorii din Bucureşti sau Ilfov vor putea folosi acelaşi tichet şi pentru călătoria cu un autobuz RATB sau cu metroul, dar şi cu microbuzele care asigură transportul pe traseele din Bucureşti către localităţile din judeţul Ilfov, unde nu circulă mijloacele de transport în comun ale RATB.

"Împreună cu Metrorex şi CFR, vom implementa începând din această toamnă programul tichetului unic de transport. Acest bilet unic va putea să se adreseze atât companiilor de stat, RATB, Metrorex, CFR, dar şi societăţilor care au fost create de către UAT-uri, precum şi firmelor private", a declarat Gabriela Firea.

Proiectul va fi implementat treptat, iar în primă fază, banii vor fi încasaţi de RATB care îi va deconta apoi celorlalte societăţi de transport, publice sau private, după cum a declarat pentru news.ro, Sorin Chiriţă, city managerul Capitalei.

Anunţul a fost făcut după semnarea acordului de constituire a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov, formată din reprezentanţi ai CGMB, ai Consiliului Judeţean Ilfov şi ai consiliilor locale, care va asigura şi monitoriza transportul în comun în Bucureşti şi Ilfov.

Tichetul unic RATB-Metrorex a mai funcţionat din 2012 până în 2014, după care s-a renunţat la el din cauza unor neînţelegeri între cele două societăţi de transport.

În 2014, Metrorex a acuzat RATB că refuză să plătească sume încasate încă din 2013 pentru călătoriile cu metroul ale pasagerilor care folosesc cardul Activ. Reprezentanţii RATB au admis, în martie 2014, că regia avea o datorie către Metrorex de 17,3 milioane de lei, din care fusese plătită doar o parte.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră