Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, apelează la Interpol și la Europol

22 Aug 2019 | scris de A.V.
Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, apelează la Interpol și la Europol

Unchiul Alexandrei Măceșanu, adolescenta dată dispărută la Caracal, și despre care suspectul Gheorghe Dincă susține că a ucis-o, Alexandru Cumpănașu, a sesizat Interpol și Europol, pentru a le solicita să le caute pe Alexandra și pe Luiza Mihaela Melencu, altă adolescentă dată dispărută.

„Voi depune aceste solicitări pentru a fi căutate fetele și pentru a fi identificate rețelele de carne vie care duc fete spre Europa”, a spus Cumpănașu, citat de antena3.ro

Întrebat dacă nu are încredere că instituțiile statului fac deja lucrul acesta, unchiul Alexandrei a precizat: „În fiecare seară DIICOT ne dă un comunicat sec din care rezultă actele de procedură penaă pe care le fac. Dar nu reiese de nicăieri, sau reiese foarte puțin prin eventualele audieri ale unor martori din zonă, însă eu nu am niciun fel de informații în plus că aceste două fete ar fi căutate în continuare”. 

„Am considerat util si normal pentru dumneavoastră pentru noi sa nu ne mai mintă. Măcar sa se abțină de la comunicările oficiale sau pe surse. A mai fost spusă o minciună, însă vreau să verific informația. Dacă este o informatie reală vă voi confirma, daca nu este real,  ceea ce tind să cred 90% - este una dintre cele mai importante minciuni spuse de autorități pe surse către jurnalisit și neinfirmată  până în momentul de față”, a declarat Alexandru Cumpanasu.

Întrebat dacă va face public raportul după controlul la INML, acesta a precizat că îl va face public fără discuție.

„Doamna ministru nu mi-a spus să fie clasificat. Îl fac public fără discuţie. Ok, nu s-a găsit nimic, nu au reuşit să îi prindă pe aia care au dat informaţii pe surse.. Nu mă bag, e treaba lor. Dar dvs trebuie să aveţi acces la ceea ce fac instituţiile. Că de aceea tot alerg pe la instituţii în ultima vreme.  Te loveşti de nu putem, nu vrem trebuie să declarăm moartea, trebuie să scăpăm de povestea asta, că are complici, că are reţea. Pe cei de la biroul teritorial Olt DIICOT i-a luat cineva la întrebări? Ce activitate au avut în ultimii zece ani?”, a mai spus Alexandru Cumpănașu.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că raportul Corpului de control referitor la INML a fost terminat în cursul nopţii de miercuri şi că, cel târziu vineri, va fi transmis persoanei care l-a cerut. 

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră