SURSE JUDICIARE: Dincă le-a spus anchetatorilor cum ar fi ars trupul Alexandrei și cum ar fi ucis-o și pe Luiza

04 Aug 2019 | scris de Mediafax
SURSE JUDICIARE: Dincă le-a spus anchetatorilor cum ar fi ars trupul Alexandrei și cum ar fi ucis-o și pe Luiza

Poliţiştii şi procurorii au început, duminică dimineaţă, o nouă zi de cercetări la casa lui Gherghe Dincă. Cu o zi în urmă, anchetatorii au ridicat fragmente osoase şi probe biologice, dar nu au găsit încă telefonul Luizei, cea de-a doua fată dispărută.

Anchetatorii verifică, duminică, podul casei lui Gheorghe Dincă, din Caracal, de unde au ridicat noi probe în anchetă, acestea urmând să fi expertizate, anunță MEDIAFAX.

O femeie a sesizat, duminică, Poliţia Caracal că a văzut haine de damă în apropierea locului unde s-au desfăşurat cercetări pentru găsirea telefonului Luizei. Femeia a spus că a văzut blugi şi pantaloni scurţi.

„De o săptămână am văzut hainele astea aici. Veneam la şosea în fiecare zi să iau pe soţul meu şi de aseară de când am văzut căutările până acolo m-am gândit. Sunt nişte blugi de damă, blugi, pantaloni scurţi”, a spus femeia, care a participat la ridicarea probelor.

Locul indicat este aproape de drumul spre Craiova, unde, într-un lan de floarea-soarelui Dincă le-a spus anchetatorilor că a aruncat telefonul Luizei, aproape la nouă kilometri de locuinţa sa.

Probele au fost ridicate de anchetatori şi urmează să fie expertizate.

Gheorghe Dincă, ucigașul din Caracal, le-a spus anchetatorilor, la audierile de sâmbătă, că ar fi folosit vaselină și carton bitumat pentru creșterea temperaturii în butoiul în care ar fi ars trupul fetei de 15 ani, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

În ceea ce o privește pe Luiza, bărbatul susține că ar fi ucis-o cu o lovitură de pumn, scenariu descris și în cazul Alexandrei, și i-ar fi aruncat cadavrul în Dunăre.

Potrivit surselor citate, Gheorghe Dincă a spus la audieri că a ucis-o pe Luiza cu o lovitură de pumn, scenariu descris și în cazul Alexandrei, iar apoi i-ar fi aruncat cadavrul în Dunăre. Anchetatorii au mai căutat și zilele trecute după indicațiile date de criminal legate de locul în care ar fi aruncat corpul Luizei, dar nu au găsit urme.

Sursele judiciare citate au mai declarat că ucigașul a spus că ar fi pus cadavrul Alexandrei în butoi, iar deasupra ar mai fi pus vaselină, carton bitumat și cârpe, pentru a crește temperatura.

De altfel, unul dintre vecini a și declarat că s-a simțit miros de cârpă arsă.

"În ziua respectivă, eu am făcut grătar în curte. De la el nu am văzut niciun fum. Mirosea a cârpă... m-am dus în grădină să mă uit dacă e foc pe undeva... nu s-a văzut niciun foc, nimic. Deci a cârpă mirosea, dar nu s-a văzut nici urmă de fum, absolut nimic. A cârpă arsă, atât. (...) M-au întrebat și de la poliție și de la parchet și am spus că s-a simțit un fum, dar nu știu de unde a provenit. Nu sunt singurul vecin care spune chestia asta. S-a simțit miros de cârpă în jur de 5 jumate – 7 seara, joi seara”, a spus Marian, vecinul lui Dincă.

DIICOT a anunțat oficial, sâmbătă, că în urma analizelor făcute de Institutul Național de Medicină Legală pe fragmentele osoase ridicate din casa lui Gheorghe Dincă a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceșanu.

Alexandra Măceșanu, de 15 ani, a dispărut miercuri, 24 iulie, după ce a luat o mașină "la ocazie". În același mod a dispărut în luna aprilie și Luiza Melencu, de 18 ani.

Suspectul, Gheorghe Dincă, a fost identificat abia vineri, 26 iulie, după ce joi Alexandra a sunat de trei ori la 112 pentru a-și anunța răpirea. Duminica trecută, după ce inițial a negat că le cunoaște pe cele două fete, Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor că a ucis-o pe Alexandra și i-a ars trupul, declara procurorul șef adjunct al DIICOT Georgiana Hosu. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că a procedat la fel și cu Luiza.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră