Ce îi așteaptă pe agricultori în următoarele zile!

16 Iul 2015
Ce îi așteaptă pe agricultori în următoarele zile!
Vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit, uneori chiar caniculara, in aproape toata tara incepand de astazi si pana miercuri, 22 iulie. Temperatura maxima ar putea ajunge chiar si la 38 de grade Celsius. Sunt posibile ploi locale sub forma de aversa, insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si caderi de grindina.

Adminitratia Nationala de Meteorologie anunta ca la cultura de porumb continutul de apa in sol va avea valori scazute si deosebit de scazute, ceea ce inseamna ca agricultorii din majoritatea regiuniloe se vor confrunta in continuare cu seceta pedologica puternica si extrema. În cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei şi Munteniei, rezerva de umiditate din sol se va menține în limite satisfăcătoare și local apropiate de optim.

Din cauza menținerii temperaturilor maxime din aer peste pragurile biologice critice de rezistență ale plantelor, se va produce în continuare fenomenul de ofilire temporară și răsucire a frunzelor în orele de amiază, îngălbenirea și uscarea parțială a aparatului foliar, precum și forțări stadiale, îndeosebi pe arealele cu deficite de umiditate în sol.

Alte stiri din Vremea

Ultima oră