COD GALBEN de vijelii în 13 județe, în următoarele ore. HARTA ZONELOR AFECTATE

16 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
COD GALBEN de vijelii în 13 județe, în următoarele ore. HARTA ZONELOR AFECTATE

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această după-amiază, o nouă serie de atenționări nowcasting Cod Galben de intensificări ale vântului. Avertizările sunt valabile în următoarele ore, în mai multe județe din zona Moldovei, Dobrogei și Olteniei.

Potrivit meteorologilor, până la ora 16:00, în județele Botoșani, Iași, Vrancea, Galați și în zona de munte a județelor Suceava și Neamț se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge și depăși la rafală 55 — 60 km/h, izolat peste 70 km/h, iar în zona de munte 90 — 100 km/h, unde zăpada va fi spulberată.

De asemenea, până la ora 17:00, pe arii extinse în județul Dolj, local în județele Vâlcea (inclusiv municipiul Drăgășani) și Mehedinți sunt așteptate intensificări ale vântului ce vor depăși la rafală 55 — 65 km/h.

În plus, în următoarele cinci ore, local în județele Constanța și Tulcea, în special în zona costieră și în Delta Dunării, rafalele de vânt vor atinge 55 — 65 km/h.

Totodată, până la ora 18:00, în județele Buzău și Brăila sunt așteptate intensificări ale vântului ce vor atinge și depăși 55 — 60 km/h, izolat 65 km/h, iar în zona de munte a județului Buzău 70 — 75 km/h.

 

Alte stiri din Vremea

Ultima oră