ZI CU schimbare de lider in Liga I

29 Apr 2015
ZI CU schimbare de lider in Liga I
E jale mare in Liga I. Meciul pe care toata lumea l-a numit “finala campionatului” pentru ca a pus fata in fata ocupantele primelor doua locuri din clasament a adunat numai 15.000 de spectatori pe Arena Nationala. Si nici nu ai de ce sa te duci ca sa o vezi pe Steaua.

Echipa lui Costel Galca joaca laconic, fara idei, abuzand de mingi lungi catre compartimentul ofensiv, unde singurul jucator de lupta este Tucudean, un atacant nascut talent, dar care se pregateste sa moara speranta. Steaua nu a aratat deloc ca o favorita, in prima repriza fiind dominata tactic de ASA Tg. Mures, o formatie care a acoperit foarte bine terenul si care a dat impresia ca poate accelera de fiecare data cand doreste. Linia de mijloc a ardelenilor a fost suverana, a carat mingea suficient de mult incat sa le faca pe gazde sa tremure si a reusit in prima repriza sa puncteze prin Ianis Zicu intr-un moment in care Steaua, dupa un inceput slab de meci, parea ca a pus stapanire pe joc.

La Steaua domina lipsa de responsabilitate, iar aceasta pleaca chiar de la “capitanul” Cristi Tanase. Dodel l-a scapat din marcaj pe Zicu la faza din minutul 37, cand s-a deschis scorul, si n-a facut altceva decat sa toarne plumb in picioarele coechipierilor sai. Campioana nu a suferit doar in aparare, ci si la constructie, iar acest lucru s-a datorat faptului ca nimeni din compartimentul ofensiv n-a jucat cu vana, ci mai degraba din obligatie.

Repriza a doua a fost dominata in mod categoric de catre Steaua, insa echipa lui Galca nu doar ca nu a reusit sa marcheze, dar nici macar nu a reusit sa trimita macar o singura data mingea pe spatiul portii adverse. Ardelenii nu au mai contat deloc in atac, au preferat sa se baricadeze in defensiva si au plecat acasa cu trei puncte ce i-au propulsat acum pe prima pozitie in clasamentul Ligii I.

Stelistii au fost degeaba la carma jocului. Cand Cristi Tanase pierde orice minge cu care se intalneste, iti vine sa-I dai un tricou negru, precum al celor de la ASA. Tucudean n-a avut nici o sansa cu Marius Constantin si Florin Bejan. S-a luptat in van cu aparatorii adverse. O echipa nu poate castiga campionatul cand are in teren un Adi Popa, jucator ce ramane singurul din Liga I care nu stie sa faca un dribling. La Steaua este o problema. S-a vazut asta foarte clar chiar si in repriza a doua, cand s-a cautat egalarea. In ciuda faptului ca pe teren au fost oameni de echipa nationala, stelistii au contat cel mai mult in ofensiva prin fundasul central, Varela.

In acest moment, ASA Tg. Mures este pe primul loc in Liga I, cu un avans de doua puncte fata de Steaua. Daca echipa antrenata de catre Liviu Ciobotariu va ajunge sa castige titlul, vom asista la cea mai mare surpriza din istoria fotbalului romanesc, mai ales ca trupa din Ardeal este o nou-promovata.

Alte stiri din Sport

Ultima oră