Waldo, cavalerul bucureştean care se luptă cu hoţii de biciclete

04 Iun 2015
Waldo, cavalerul bucureştean care se luptă cu hoţii de biciclete
Numarul de biciclete este tot mai mare. Creste numarul celor care circula pe doua roti, creste si piata vanzarilor de biciclete. Asta inseamna ca vorbim deja despre o afacere in care sunt implicati tot mai multi jucatori. Unii cu acte in regula, altii pe “fals”. Cererea de biciclete este tot mai mare, iar potentialii cumparatori sunt din ce in ce mai pretentiosi. Multi viseaza la biciclete cu cadru de carbon, dar foarte putini si le permit. Pentru a trece peste problema financiara, piata a fost invadata si de biciclete furate.

Fiindca isi doresc sa nu fie victime colaterale intr-o astfel de "afacere", multi proprietari de biciclete au inceput sa-si caute sisteme anti-furt cat mai eficiente. Treaba aia cu lantul incuiat cu un lacat nu rezista in fata unui hot. Tehnologia a avansat mult, iar un grup de patru bucuresteni – Radu Tutuianu, Vlad Georgescu, Narcis Mihai, Adrian Bobirneci – lucreaza la o inventie care ii va lasa pe “brazilieni” fara marfa cu care fac bani prin targuri.

Waldo este un dispozitiv cu carcasa de otel si se anunta rezistent la lovituri sau taieri, scopul sau fiind acela de a impiedica furtul de biciclete. “E foarte greu de dat jos si rezistent. Vrem sa fie la vedere pentru ca un hot este mult mai reticent atunci cand vede o bicicleta cu un dispozitiv anti-furt. Ne intereseaza tehnologia daca aduce un plus de valoare umanitatii”, spune Narcis Mihai, unul dintre cei patru tineri care lucreaza inca de anul trecut la acest proiect.

Ideea e plecat de la faptul ca de fiecare data cand ies cu bicicleta in oras si o “abandoneaza” pret de cateva minute traiesc cu senzatia ca la intoarcere nu o vor mai gasi sau daca nu le va fi furata, va fi vandalizata. Waldo contine un modem SIM pentru trafic de date care este actionat de un senzor de miscare. Mesajul se transmite catre smartphone-ul aflat la proprietarul bicicletei si declanseaza o alarma sonora astfel incat toata lumea sa fie alertata si hotul sa fie prins.

Deocamdata Waldo este in perioada de teste. dar cei patru bucuresteni sustin ca deja au fost contactati de proprietarii mai multor magazine de biciclete care s-au aratat interesati sa comercializeze acest dispozitiv. Pretul sau va fi de aproximativ 150 de euro si se adreseaza celor care au biciclete pe care au platit cel putin 500 de euro.
 

Alte stiri din Sport

Ultima oră