Femeia intoxicată cu agentul neurotoxic Noviciok, la Amesbury, a murit

09 Iul 2018
Femeia intoxicată cu agentul neurotoxic Noviciok, la Amesbury, a murit

Femeia intoxicată la Amesbury, în apropiere de Salisbury, în Marea Britanie, cu agentul neurotoxic Noviciok, a decedat la spital, a anunţat poliţia britanică. Poliţia a lansat o anchetă pe marginea acestui nou caz de intoxicare, după cel înregistrat la Salisbury, în martie, când un fost spion rus şi fiica sa au fost intoxicaţi cu acelaşi agent neurotoxic.

Femeia care a decedat este britanica Dawn Sturgess (44 de ani), intoxicată în localitatea Amesbury la 30 iunie. Scotland Yard a lansat o anchetă pentru caz de crimă, ca urmare a intoxicării cu un agent neurotoxic.

Potrivit poliţiei, Charlie Rowley, cea de-a doua persoană spitalizată la Amesbury pentru că a fost intoxiacată împreună cu respectiva femeie, se află în stare critică, la spital.

Ambele persoane au fost găsite inconştiente la 30 iunie, într-o locuinţă din Amesbury.

Amesbury este o localitatea vecină cu Salisbury, unde, la 4 martie, fostul agent dublu Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost găsiţi inconştienţi în apropierea unui centru comercial. Cei doi au supravieţuit în mod miraculos intoxicării. După o săptămână de la acel moment, premierul Marii Britanii, Theresa May, a acuzat Rusia că ar fi în spatele otrăvirii lor. Dar Rusia a negat permanent acest lucru.

 

În imagine, Dawn Sturgess surprinsă de camerele de luat vederi cu o zi înaintea expunerii la agentul neurotoxic Noviciok. SURSA: dailymail.co.uk

Alte stiri din Externe

Ultima oră