„Un penalty este un mod laș de a marca”: Pele în câteva citate

30 Dec 2022
„Un penalty este un mod laș de a marca”: Pele în câteva citate

Pele nu a fost zgârcit cu comentariile și micile ironii, și chiar despre el insuși:

"Oamenii se ceartă despre cine este mai bun între Pele și Maradona. Dar Di Stefano este cel mai bun, este mult mai complet." Legenda braziliană a stins, așadar, veșnica dezbatere despre cel mai mare fotbalist desemnându-l pe Alfredo di Stefano, compatriot argentinian al lui Maradona și legenda lui Real Madrid, în 2009.

Mai puțin modest: „M-am născut să joc fotbal, la fel cum Beethoven s-a născut pentru a scrie muzică și Michelangelo pentru a picta”, a spus el pentru site-ul FIFA.

Mai amuzant: „Un penalty este un mod laș de a marca” (în autobiografia sa)

Pele văzut de Beckenbauer, Cantona, Cruyff, Burgnich și Mandela

Franz Beckenbauer: "Pele este cel mai bun din toate timpurile. El este chiar înaintea lui Messi. Nu am văzut niciodată un jucător ca Pele. Am jucat cu el la New York Cosmos și când îi dadeam mingea nu o mai revedeam pentru că era prea rapid. Pele, a fost pur instinct. ”

Eric Cantona : „Pentru mine, un artist este mai presus de toate cineva capabil să lumineze o cameră întunecată. Nu am văzut niciodată nicio diferență între pasa de la Pele pentru Carlos Alberto în finala Cupei Mondiale din 1970 și poeziile lui Rimbaud. Fiecare dintre aceste manifestări umane exprimă o frumusețe care ne atinge profund și ne face să măsurăm ce este eternitatea.

Nelson Mandela: „A-l privi jucând însemna să privești încântarea unui copil combinată cu grația extraordinară a unui om desăvârșit ”

Johan Cruyff: „Pele este singurul fotbalist care a depășit limitele logicii”.

Fundașul italian Tarcisio Burgnich (care avea misiunea de a-l marca pe Pele în finala Cupei Mondiale din 1970. A primit cartonaș galben în minutul 27 al meciului câștigat cu 4-1 de Brazilia, cu un gol al lui Pele): "Mi-am spus înainte de meci că Pele era făcut din piele și oase ca toți ceilalți... dar m-am înșelat

Sursa: RTBF

Alte stiri din Sport

Ultima oră