Au apărut primele suspiciuni de dopaj în Turul Franţei

03 Iul 2015
Au apărut primele suspiciuni de dopaj în Turul Franţei
Nairo Quintana se numara, alaturi de Alberto Contador, Vincenzo Nibali si Chris Froome, printre rutierii cu sanse reale la castigarea tricoului galben in Marea Bucla. Columbianul a simtit o lovitura in spate in momentul in care Nibali, castigatorul de anul trecut al Turului Frantei, s-a intrebat de ce Nairoman nu a participat la Criterium Dauphine. Acest lucru l-a infuriat pe rutierul de la Movistar, singurul dintre favoritii competitiei care incepe maine la Utrecht fara un tricou galben in garderoba, motiv pentru care i-a oferit o replica italianului de la Astana.

“M-am pregatit acasa la mine si pot spune ca am ucis doua pasari cu o singura lovitura. Nu pot petrece mult timp departe de familia mea, prietenii mei, lumea mea. Dupa doua luni in Europa, am fost bucuros sa ma intorc in locurile in care ma simt cel mai bine”, a explicat Nairo Quintana, care anul acesta a castigat o singura cursa pe Batranul Continent, Tirreno-Adriatico. Ultima sa cursa in Europa a fost Route du Sud - la Depeche du Midi, unde a terminat al doilea, în spatele lui Alberto Contador, cel care in luna mai a castigat Turul Italiei.

In timp ce rivalii sai au preferat sa se pregateasca in Tenerife, Quintana a ales sa mearga in Columbia, acolo unde s-a antrenat la 2.745 metri altitudine si a stat alaturi de sotie si fiica. “Am avantajul ca ma pot antrena la altitudine, la mine acasa, la Boyaca. Nu am nevoie de un cantonament in Tenerife, asa cum au facut ceilalti”, a spus columbianul, care a precizat ca nu a fugit in Columbia pentru a evita controalele antipoing. “Va asigur ca eu sunt verificat atunci cand merg acasa”.

Rutierul de la Movistar si-a exprimat dezamagirea si pentru faptul ca presa si rivalii sai vorbesc despre el ca despre un sportiv provenit dintr-o zona saracioasa. “Ei vorbesc despre mine ca sunt nascut in jungla, departe de civilizatie. Acum doi ani au spus despre mine ca sunt copilul unei familii afectate de saracie. Parintii meu nu sunt bogati, dar nici saraci”, afirma Quintana. Turul Frantei va incepe maine de la Utrecht, din Olanda, si se va incheia la 26 iulie, in Paris. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră