Cum va arăta Turul Franței anul viitor. Schimbări majore față de anii precedenți

24 Sep 2015
Cum va arăta Turul Franței anul viitor. Schimbări majore față de anii precedenți
Editia de anul viitor a Turul Frantei se va desfasura in perioada 2 -24 iulie. Startul se va da din vestul Hexagonului, de la Mont Saint Michel, dar traseul complet va fi anuntat in mod oficial tocmai luna viitoare, la 20 octombrie, la Paris. Pana atunci, in lumea ciclismului se fac speculatii. Blogger-ul olandez Thomas Vergouwen si-a obisnuit cititorii ca in fiecare an, cu o luna inaintea prezentarii oficiale a traseului, sa faca preziceri cu privire la etapele din Turul Frantei din anul urmator. Nivelul de precizie este unul foarte ridicat, autorul avand ca surse articole din presa locala franceza, rezervarile din hoteluri, persoane din administratia publica locala, dar si membri din cadrul comitetelor de organizare.

Pe baza acestor informatii s-a conturat un traseu al editiei viitoare a Marii Bucle, una in care Chris Froome ca incerca sa obtina tricoul galben pentru a treia oara in cariera. Alberto Contador, un alt pretendent la victoria finala, a anuntat ca 2016 va fi anul in care va concura pentru ultima oara in Turul Frantei.

Fanii “pavatelor” trebuie sa stie ca in editia urmatoare a Marii Bucle nu se va mai pedala pe astfel de suprafete. In ultimii doi ani, startul nu s-a dat de pe teritoriul Frantei. In 2014 s-a plecat de la Leeds, iar anul acesta de la Utrecht. In 2016, prima etapa este programata in Hexagon, dar sunt toate sansele ca rutierii sa ajunga in Andorra si in Elvetia. Deja e confirmat ca o etapa va ajunge in principatul de la granita cu Spania, acolo unde este trecuta in program si o zi de pauza, dar si un start. Cealalta zi de odihna va fi tot in afara Frantei, la Berna, in Elvetia. La fel ca in 2012, cand invingator a iesit Bradley Wiggins, sunt informatii ca etapa cu numarul 20, ultima inainte de Paris, va fi una de contratimp.

Deocamdata, Thomas Vergouwen mai are cateva necunoscute cu privire la sosirile din cateva etape, cele mai multe fiind montane. Bloggerul olandez promite ca isi va actualiza articolul de fiecare data cand va avea parte de informatii noi. Ciudat este insa ca Marea Bucla va intra pentru doi ani consecutivi mai intai in Pirinei si abia apoi in Alpi, lucru care nu s-a mai intampla in istoria recenta a Turului Frantei.

Etapa 1: 2 iulie, Mont Saint Michel - Utah Beach – Sainte Marie du Mont, 188km
Etapa a 2-a: 3 iulie, Saint Lô - Cherbourg-Octeville, 182km
Etapa a 3-a: 4 iulie, Grandville - Angers
Etapa a 4-a: 5 iulie, Saumur - Limoges
Etapa a 5-a: 6 iulie, Limoges - Super Lioran
Etapa a 6-a: 7 iulie , Aurillac - ???
Etapa a 7-a: 8 iulie ??? - ???
Etapa a 8-a: 9 iulie, Pau - ???
Etapa a 9-a, 10 iulie - ??? - Andorra
Zi de pauza: 11 iulie, Andorra
Etapa a 10-a 12 iulie, Andorra - Carcassonne
Etapa a 11-a: 13 iulie, Carcassonne - Montpelier
Etapa a 12-a: 14 iulie, Montpellier - Mont Ventoux
Etapa a 13-a: 15 iulie, Bourg Saint Andéol - Vallon Pont d’Arc
Etapa a 14-a: 16 iulie, Montélimar - ???
Etapa a 15-a: 17 iulie, ??? - ???
Etapa a 16-a: 18 iulie, ??? - Berna
Zi de pauza: 19 iulie, Berna
Etapa a 17-a: 20 iulie, Berna - ???
Etapa a 18-a: 21 iulie, ??? - ???
Etapa a 19-a: 22 iulie, ??? - Avoriaz
Etapa a 20-a: 23 iulie, Morzine - Les Gets
Etapa a 21-a: 24 iulie, Chantilly - Paris Champs-Élysées 

Alte stiri din Sport

Ultima oră