Turul Frantei 2015. In sfarsit, Cavendish! Britanicul i-a dedicat victoria lui Tony Martin

10 Iul 2015
Turul Frantei 2015. In sfarsit, Cavendish! Britanicul i-a dedicat victoria lui Tony Martin
Etapa a 7-a din Marea Bucla a fost din nou una a sprinterilor. S-a depalat de la Livarot pana la Fougeres, pe o distanta de 190,5 kilometri. A fost clasica evadare a unor necunoscuti, care au fost "inghititi" mai tarziu, cand plutonul a inceput sa accelereze pentru a le face loc oamenilor de viteza.

Tony Martin nu a mai fost la start dupa ce si-a fracturat clavicula in etapa de ieri. Numai ca nici Chris Froome nu a vrut sa preia tricoul galben al neamtului. Britanicul a considerat ca ar fi nedrept sa poarte tricoul distinctiv din moment ce nu era liderul clasamentului general.

Mark Cavendish, dupa o lunga perioada nefasta, a reusit sa castige o etapa in Marea Bucla. A fost ajutat foarte mult de echipa sa si a trecut linia de sosire inaintea lui Greipel si Sagan. “Echipa m-a motivat foarte mult, m-a dus acolo foarte bine si am avut o pozitie foarte buna la final. Am ratat cateva sprinturi pana acum, dar echipa a crezut in mine. Victoria de astazi i-o dedic lui Tony Martin”, a declarat Cavendish, considerat de toata lumea drept cel mai spectaculos sprinter din lume. Mark Cavendish are acum 26 de victorii in Turul Frantei, dar se afla nu doar la prima sa victorie din acest an in Marea Bucla. Rutierul de la Etixx este la primul succes personal in 2015 in toate cursele la care a participat. Britanicul nu mai trecuse primul linia de sosire in Turul Frantei din 2013.

Chris Froome, de la Sky, este acum liderul clasamentului general si va concura maine purtand tricoul galben. Alberto Contador, Vincenzo Nibali si Nairo Quintana sunt singurii oameni care ii pot ameninta suprematia in editia de anul acesta a Turului Frantei. Etapa a 8-a se va intinde de la Rennes pana la Mur-de-Bretagne, pe o distanta de 181,5 km. Distractia s-a cam incheiat pentru sprinteri. A venit vremea celor care vor sa castige tricoul galben. Finalul va fi unul in panta, astfel ca vom vedea din nou o batalie intre oamenii din fruntea clasamentului general.

Startul se va da de la Rennes, capitala Bretaniei, oras reprezentat in sportul francez de echipa de fotbal Stade Rennes. Sylvain Wiltord, Mikaël Sylvestre sau Yoann Gourcuff sunt doar cativa dintre marii sportivi ai urbei. In apropiere s-a nascut Stephane Heulot, ultimul rutier din Bretania care a purtat tricoul galben. Un alt nume greu este cel al lui Louison Bobet, primul ciclist care a castigat de trei ori consecutiv Marea Bucla.

De maine se poate spune ca incepe un alt tur al Frantei. Sprinterii vor avea “vacanta” pana la Paris. De acum inainte este vremea oamenilor cu pretentii la tricoul galben. Traseul din etapa a 8-a este unul valurit. Sosirea va fi la Mur-de-Bretagne, pe o catarare pe care amatorii de ciclism o numesc Alpe d'Huez-ul Bretaniei. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră