Triada MTB 2015. Paltinis, gazda etapei a 2-a

08 Iul 2015
Triada MTB 2015. Paltinis, gazda etapei a 2-a
La sfarsitul acestei saptamani va avea loc etapa a doua din cadrul Triadei MTB 2015. Specialistii in mountain bike si-au dat intalnire la Arena Platos, in apropiere de statiunea Paltinis, din judetul Sibiu.

“Păltiniș MTB Project” reprezinta un repet în ce privește calitatea traseelor și va reuni la start mai mult de 250 de sportivi profesioniști și amatori. Evenimentul se va desfasura pe durata a doua zile la finalul cărora se va întocmi un clasament general prin cumularea timpilor fiecărui concurent.

Sâmbătă, 11 iulie. se vor desfășura probele de XCO (cross country olympic). Competiția rezervată sportivilor Elite este în acest an înscrisă în calendarul internațional UCI, având categoria C2. Primii 10 sportivi clasați vor obține puncte în clasamentul internațional, întrecerea acestora fiind supravegheată de un comisar UCI delegat de forul internațional. Traseul măsoară 3.8 km și se vor parcurge un număr de tururi stabilit în funcție de categorie. Diferența de nivel pe 1 tur este de 199m. Sportivii amatori au startul programat la ora 11 în timp ce elitele se vor întrece începând cu ora 15.

Duminică, 12 iulie, cu incepere de la ora 12, se va da startul în proba de XCP (cross country point-to-point). Traseul acestei zile măsoară 30 km și îi va duce pe concurenți pe poteci și drumuri forestiere din Munții Cindrel, unele din cele mai frumoase și spectaculoase pentru practicanții de mountain biking.

Toate detaliile legate de înscrieri, program, trasee, clasamente etc. pot fi găsite pe site-ul www.bikeromania.ro. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră