Turul Frantei 2015. Tony Martin i-a luat tricoul galben "robotelului" Froome

07 Iul 2015
Turul Frantei 2015. Tony Martin i-a luat tricoul galben
Etapa a 4-a din Turul Frantei s-a consumat astazi de la Seraing, o localitate de langa Liege, pana la Cambrai. Traseul a fost unul “piperat” datorita celor sapte bucati cu “pavate”, astfel ca nici de aceasta data nu a fost o cursa banala.

Pentru rutieri a fost un adevarat calvar sa pedaleze pe cei 223,5 kilometri ai traseului. Nu a fost doar cea mai lunga etapa din editia din acest an a Marii Bucle. S-a pedalat chinuitor in ultimii 50 de kilometri, unde au existat sapte sectoare in care piatra cubica a luat locul asfaltului. Ca sa treaca linia de sosire, toti oamenii din caravana au avut parte de de praf si tensiune.

Favoritii au tras cat au putut de tare, Nibali a tot incercat sa se desprinda, sperand sa repete istoria der anul trecut, numai ca Froome, Contabor si Quintana au stat bine in sa, ajungand sa treaca linia de sosire in acelasi pluton. Victoria de etapa i-a apartinut lui Tony Martin, de la Ettix – Quick Step. Neamtul s-a desprins de pluton cu mai putin de trei kilometri inainte de finalul cursei si a reusit sa impuste doi iepuri dintr-o lovitura. Pe langa victoria de etapa, panzerul a obtinut si tricoul galben. Chris Froome este acum pe locul al doilea in clasamentul general, la 12 secunde in spatele lui Tony Martin, fapt ce nu reprezinta un motiv de panica din moment ce neamtul nu este tocmai un fan al etapelor montane ce se vor desfasura in ultimele doua saptamani din Marea Bucla.

Diferentele dintre marii favoriti la castigarea Turului Frantei au ramas neschimbate dupa etapa de astazi. Andre Greipel si-a pastrat tricoul verde, purtat de cel mai bun sprinter, Peter Sagan conduce in continuare in clasamentul rutierilor Under 25, in vreme ce Joachim Rodriguez ramane pe primul loc in ierarhia cataratorilor.

Maine se va pedala intre Arras si Amiens, o etapa desfasurata pe o distanta de 189,5 kilometri, toti doar pe taram frantuzesc. Practic, Marea Bucla s-a intors din exil, iar caravana se va afla de acum si pana la Paris numai in interiorul Hexagonului. Startul se va da din Arras, un orasel important in perioada Evului Mediu care acum este celebru in toata lumea datorita concertelor pe care artisti mari precum Sting, Prince, Stromae sau Ben Harper le-au sustinut in piata din centrul localitatii. Rutierii vor avea de pedalat printr-o zona in care s-au dat lupte importante in vremea Primului Razboi Mondial. Acum va fi o lupta sportiva intre cei mai buni oameni din ciclism. In loc de sabii si tunuri vom vedea roti si pedale. Este de asteptat ca inaintea linie de sosire de la Amiens sa asistam la un sprint masiv.  

 Clasament etapa a 4-a 
1Tony Martin (Ger) Etixx - Quick-Step5:28:58 
2John Degenkolb (Ger) Team Giant-Alpecin0:00:03 
3Peter Sagan (Svk) Tinkoff-Saxo  
4Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team  
5Edvald Boasson Hagen (Nor) MTN - Qhubeka  
6Nacer Bouhanni (Fra) Cofidis, Solutions Credits  
7Jacopo Guarnieri (Ita) Team Katusha  
8Tony Gallopin (Fra) Lotto Soudal  
9Zdenek Stybar (Cze) Etixx - Quick-Step  
10Bryan Coquard (Fra) Team Europcar  

 Clasament general 
1Tony Martin (Ger) Etixx - Quick-Step12:40:26 
2Christopher Froome (GBr) Team Sky0:00:12 
3Tejay Van Garderen (USA) BMC Racing Team0:00:25 
4Tony Gallopin (Fra) Lotto Soudal0:00:38 
5Peter Sagan (Svk) Tinkoff-Saxo0:00:39 
6Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team0:00:40 
7Rigoberto Uran (Col) Etixx - Quick-Step0:00:46 
8Alberto Contador (Spa) Tinkoff-Saxo0:00:48 
9Geraint Thomas (GBr) Team Sky0:01:15 
10Zdenek Stybar (Cze) Etixx - Quick-Step0:01:16


Alte stiri din Sport

Ultima oră