Terenul de fotbal cu pom din România a ajuns vedetă internațională

02 Iul 2015
Terenul de fotbal cu pom din România a ajuns vedetă internațională
După ce ne-au amuzat copios în țară, imaginile cu terenul de fotbal cu pom din localitatea Tonciu au făcut încojurul lumii și au atras atenția și câtorva publicații prestigioase din Germania.

Sueddeutsche Zeitung alocă un amplu comentariu pe marginea subiectului. “Un sat din România a primit cadou un teren de fotbal nou pentru 18.000 de euro. La construcție s-au ivit proteste: un stejar valoros se afla pe teren. Nu a fost o problemă, doar sunt cunoscute imaginile din China. Cine refuză să își lase casa să fie dărâmată pentru construirea de infrastructură se trezește cu casa inclusă în infrastructură. Stejarul a rămas și terenul s-a construit”, notează sursa citată.

“În timp ce jucătorii se enervează, stejarul devine cunoscut la nivel mondial prin intermediul rețelelor de socializare și al publicațiilor internaționale”, adaugă jurnaliștii germani.

Tabloidul Bild utilizează un joc de cuvinte pentru a marca ridicolul situației. „O comunitate mică din România și-a găsit STAMMspielerul”. Cuvântul are sensul de jucător de bază/titular, ”Stamm” având înțelesul de trunchi.

„Cei 954 de locuitori din satul Tonciu au primit un cochet teren de fotbal cu iarbă artificială, nocturnă, garduri mari și porți, dar și un Stammspieler pe teren. Problema e că jucătorul de bază are o poziție prea fixă. O nouă regulă a fotbalului în Tonciu este că atunci când mingea lovește pomul se consideră out. Primarul s-a răzgândit și vrea să scape de pom, însă abia la toamnă, când va fi adunată ghinda și plantată în altă parte”, scriu cei de la Bild.

Mai mulți cititori germani semnalează la comentarii că situația este mai degrabă de plâns, decât de râs. (I.D)

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră