Şumudică: Dacă s-ar face o anchetă, ar exploda fotbalul românesc! (VIDEO)

02 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
Şumudică: Dacă s-ar face o anchetă, ar exploda fotbalul românesc! (VIDEO)

Marius Șumudică a răbufnit după ce Comisia de Disciplină a FRF a decis să-l suspende timp de șase luni din toate activitățile legate de fotbal pentru că a jucat la pariuri. Antrenorul echipei Astra Giurgiu a declarat că sancţiunea primită este exagerată. Șumudică spune că nu i se pare normal ca el, care şi-a recunoscut vina, să fie suspendat în timp ce alte persoane din fotbalul românesc pariază ascunzându-se în spatele rudelor.

"Am vorbit cu juristul clubului nostru care a făcut o întâmpinare pentru a cere motivarea decizie. Probabil ca să poată ataca decizia. (...) Astăzi (n.r. ieri) nu m-am dus la antrenament fiindcă mi s-a spus că decizia este executorie şi să nu merg. O să vorbesc cu oficialii clubului să vedem care sunt paşii următori. Am un contract care este în vigoare, nu ştiu ce se va îmtâmpla în continuare. Dânşii pot lua deciziile respective", a declarat Marius Şumudică, la DigiSport.

Antrenorul Astrei a mărturisit că nu a intrat niciodată într-o casă de pariuri, dar a avut un cont online pe care obişnuia să joace, mai mult, jocuri de noroc. 

"N-am apărut în reclame, n-am făcut absolut nimic. Ca să nu fiu văzut de paparazzi, n-am intrat în case de pariuri niciodată. Am avut un cont online. Când au apărut zvonuri că există jucători de la echipele din Liga 1 au conturi de pariuri, mi-am sfătuit jucătorii să le închidă, uitând de al meu. Am jucat mai mult poker. Din 300 de evenimente care au fost găsite, 270 erau baschet, tenis, ruletă, poker, blackjack. Am pus pe doar două meciuri de Liga 1. Pe ambele bilete am pierdut. Nu am jucat echipa mea niciodată! Am fost un tâmpit care a jucat o dată la 4 luni sau 5 luni Champions League. L-am sunat pe Ancelotti să îl întreb dacă e blat? Eu nu m-am dus la Comisie să zic că a jucat băiatul meu sau vreo rudă, m-am dus şi am spus adevărul. Nu m-am ascuns în spatele altcuiva, aşa cum au făcut alţii. Jur cu mâna pe Biblie că am spus adevărul. Să îmi opreşti dreptul la muncă...mi se pare prea mult", a explicat Şumudică.

"Nu am câştigat niciun bani de pe urma contului, se poate verifica acest lucru. Am greşit că am jucat, dar am recunoscut. Pentru două meciuri de Liga 1, pierdute, să fiu îndepărtat de fenomen şase luni, la o echipă la care patronul este unde este, şi să-mi dai 22.000 de euro amendă, mi se pare prea mult. Să-mi opreşti dreptul la muncă, să n-am voie să antrenez, mi se pare prea mult.

Telefonul de pe care s-a pariat a fost telefonul meu. Este trecut pe o societate comercială, puteam să spun că a pariat şoferul, dar n-am făcut-o. Când alţii spuneau că au jucat copii, eu am fost corect. Asta este ţara în care trăim. Dacă s-ar face o anchetă publică, să ceară la toate casele de pariuri conturile oamenilor din fotbalul românesc, vă speriaţi. Nu sunt sifon. E foarte multă lume în fotbal care pariază. Dacă s-ar face o anchetă ar exploda fotbalul românesc. Ştiţi şi voi, toată lumea joacă. E un fenomen la noi în ţară. Eu știu să fac doar fotbal...Să-mi iei dreptul la muncă e prea mult. Eu nu am adus prejudicii acestui campionat, nu am avut foloase", a mai spus antrenorul Astrei.

Marius Șumudică a fost suspendat din toate activitățile legate de fotbal pentru o perioadă de șase luni și amendat cu 100.000 de lei, luni, de Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal, pentru că a jucat la pariuri, lucru interzis de regulamentele în vigoare.

"În temeiul art. 60 al. 5 a coroborat cu art. 601 al. 2 din RD al. FRF se sancționează antrenorul Șumudică Marius Ninel cu interzicerea oricăror activități legate de fotbal pentru o perioadă de 6 luni și o penalitate sportivă în cuantum de 100.000 lei. Executorie în ce privește sancțiunea interzicerii oricărei activități legate de fotbal începând cu data pronunțării acestei hotărâri, în temeiul art. 117 alin. 2 din RD", precizează comunicatul publicat pe site-ul FRF.

Șumudică poate face recurs în termen de două zile de la comunicarea deciziei.

Alte stiri din Sport

Ultima oră