Cum arata cele mai frumoase zece stadioane din Europa (VIDEO)

30 Iul 2015
Cum arata cele mai frumoase zece stadioane din Europa (VIDEO)
Arena Nationala, “Ilie Oana” si Cluj-Arena, cam astea sunt cele mai frumoase stadioane din Romania la aceasta ora. Se mai construieste acum la Craiova o bijuterie olteneasca. In rest, fie cotete precum cele de la Chiajna sau Giurgiu, fie mosteniri comuniste precum cele de la Iasi, Timisoara sau de la Bucuresti, din Stefan cel Mare.

Prin strainataturi, stadioanele sunt fie muzee, fie centre comerciale. Oricum, daca reprezinta un loc de promenade. Chelsea, Besiktas, AC Milan si Zenit St. Petersburg se numara printre cluburile care vor avea parte de noi arene in perioada urmatoare.

CHELSEA. Roman Abramovici a anuntat ca vrea sa transforme Stamford Bridge intr-o “catedrala a fotbalului” prin extinderea tribunelor. In spatele planurilor avute de miliardarul ruse se afla arhitectul Jacques Herzog, care se va inspira din stilul gotic intalnit la Westminster Abbey, cea mai cunoscuta biserica din Londra, locul in care sunt inmormantati majoritatea regilor si a reginelor pe care i-a avut Marea Britanie. Investitia clubului Chelsea se va ridica la 500 de milioane de euro, iar noua arena va avea o capacitate de 60.000 de locuri.


LIVERPOOL. Dupa o lunga perioada de incertitudine, proprietarii lui Liverpool s-au decis sa mareasca capacitatea Stadionului Anfield la 54.000 de locuri. Arena este construita in 1884, insa in ultimii ani s-a degradat in ultimul hal. Lucrarile se vor finaliza in 2016.



BURSASPOR. Echipa la care a antrenat candva Gica Hagi si care au evoluat Iulian Miu si Ionel Ganea va avea un stadion de 45.000 de locuri care va purta numele Timsah Arena. Acest nume a fost ales pentru ca suporterii si jucatorii echipei sunt supranumiti crocodili, cuvant care in limba turca se traduce timsah. Asteptam sa-si faca si Dinamo Bucuresti un stadion modern. Numai sa nu-i spuna careva Arena Cainilor pentru ca o sa creada lumea ca e vorba de un centru de ecarisaj.



ZENIT. Noul stadion al rusilor va avea o capacitate de 66.881 locuri. Initial, au vrut sa-i spuna Gazprom Arena, dar s-au gandit ca suna prea deprimant si s-au multumit sa-i boteze doar Noul Stadion Zenit. Lucrarile se vor finaliza in vara anului viitor.




TOTTENHAM. Englezii cam construiesc stadioane, semn ca isi doresc sa aduca la ei acasa un turneu final. Tottenham spune insa ca a dat o mare lovitura. O sa-si construiasca noul stadion in asa fel incat sa poata fi folosit si la meciurile de fotbal american. Capacitate va creste cu 17.000 de locuri si va ajunge la 61.000.



AC MILAN. Gigantul din Seria A si-a manifestat intentia de a pleca de pe celebru San Siro si a primit permisiunea a construi un stadion nou in partea de nord a orasului. Arena milanezilor va avea capacitatea de 48.000 de locuri si va fi situata in cartierul Portello. Investitia se ridica la 250 de milioane de euro si va separa pe AC Milan de rivalii de la Inter.



AS ROMA. Dupa modelul lui AC Milan, si AS Roma a decis ca este mai bine sa nu mai imparta stadionul cu rivalii de la Lazio. Echipa din Capitala Italiei se va muta pe Stadio della Roma, arena ce poate ajunge la 60.000 de spectatori si care va costa 250 de milioane de euro. Numai ca stadionul are nevoie si de utilitati, astfel ca lucrarile totale, inclusiv cele de infrastructura, vor ajunge la un miliard de euro.




ATLETICO MADRID
. Madrilenii erau in 1999 in liga secunda, dar si-au revenit si acum reprezinta un club cat se poate de prosper. Echipa se va muta pe un stadion luxos, aflat acum in constructie si care va purta numele de Estadio La Peineta si va avea o capacitate de 70.000 de locuri. Asta inseamna ca Atletico Madrid va parasi arena Vincente Calderon.




BESIKTAS. Turcii au facut o afacere din constructia noului stadion. Au cheltuit 80 de milioane de euro pe lucrari, dar au primit de la Vodafone 145 de milioane pentru ca arena sa poarte numele companiei de telefonie mobila.



OLYMPIQUE LYON. Francezii se vor desparti de Stade Gerland si vor juca incepand de anul viitor pe Stade des Lumieres. Capacitatea stadionului va fi de 60.000 de locuri si a fost construit special pentru Euro 2016, fiind considerata cea mai frumoasa arena de la turneul final de anul viitor.




Alte stiri din Sport

Ultima oră