Sibiu a devenit litoralul Transilvaniei

22 Iul 2015
Sibiu a devenit litoralul Transilvaniei
Ardelenii care inca nu au ajuns pe Litoral in aceasta vara au ocazia sa simta nisipul fin printr-o simpla vizita la Sibiu, acolo unde are loc turneu de volei pe plaja Sibiu Sands, inceput inca de ieri dimineata. Terenul de joc a avut nevoie de 500 de tone de nisip. Langa arena sportiva a fost amenajat un Beach Bar in stil jamaican, acolo unde clientii sunt poftiti numai dupa ce se descalta.

Ieri au avut loc meciurile de mixt. “Turneul a început excelent, cu câteva meciuri foarte disputate. Competiția este mult mai mare decât anul trecut și jucătorii sunt foarte motivați. Avem câteva echipe care se vor lupta cu toate forțele să urce pe podium și cu siguranță spectatorii vor avea numai de câștigat”, a declarat Andrei Dinu, organizator.

La Sibiu Sands, primul turneu de volei pe plajă organizat vreodată în centrul istoric al unui oraș din România, s-au înscris, în total, 38 de echipe din țară și Republica Moldova. Astazi se desfasoara intrecerea feminina, iar de maine si pana sambata se vor disputa jocurile din categoria Open Masculin. Duminica, 26 iulie, vor avea loc semifinalele si finalele de la toate cele trei categorii, prima partida fiind programata de la ora 10:00.

Voleiul pe plajă, așa cum se joacă astăzi, a fost creat în 1920 în Santa Monica, California. Pentru conceptul actual al sportului i se acordă credit lui Paul “Pablo” Johnson, un jucător de volei de sală de la Santa Monica Athletic Club. În vara lui 1930, în timp ce aștepta să apară jucătorii pentru un meci în echipă de câte șase, Johnson a luat decizia să încerce să joace numai cu cei doi jucători prezenți. Și de atunci, jocul a fost schimbat pentru totdeauna. Deși jocurile recreative se joacă cu mai mulți oameni, cea mai populară versiune și singura recunoscută la nivel oficial este în echipă de câte doi. În Europa, voleiul pe plajă a început să apară în anii ’30.

Beach Volleyball a devenit sport olimpic în 1996. Astfel de competiții au loc în nenumărate orașe din lume, precum Shanghai (China), Corrientes (Argentina), Haga (Olanda), Roma (Italia), Berlin (Germania), Moscova (Rusia), Mazury (Polonia), Sao Paulo (Brazilia).
 

Alte stiri din Sport

Ultima oră