Sepp Blatter va fi aparat de un foarte bun prieten al directorului FBI

19 Iun 2015
Sepp Blatter va fi aparat de un foarte  bun prieten al directorului FBI
Richard Cullen, unul dintre cei mai cunoscuti si scumpi avocati americani, a anuntat ca il va apara pe Sepp Blatter in cazul deschis de justitia americana impotriva mai multor oficiali FIFA. In varsta de 67 de ani,conduce faimosul birou de avocatura McGuirre Woods din Virginia dar care are si filiale la Bruxelles si Londra.Membru al partidului Republican ,el a fost procuror general al statului Virginia si este bun prieten cu directorul FBI, James Comey(acesta a lucrat la biroul de avocatura al lui Cullen).

Cullen a devenit celebru cand a fost avocatul lui Ellen Nordgren in procesul de divort cu faimosul jucator de golf, Tiger Woods. In urma procesului, Ellen a obtinut de la Woods 100 de milioane de euro.Pe impresionanta lista a clientilor sai se afla mai multi congresmani,anchetati de Ministerul Justitiei, dar si tot felul de sefi din FBI si Departamentul Aparari anchetati in scandalul interogatoriilor ilegale din perioada Bush. De notat ca Richard Cullen a castigat majorittatea proceselor.


Si francezul Jerome Valcke, secretarul general al FIFA si-a luat un avocat de marca. E vorba de Barry Berke cel care a reusit sa obtina achiatrea unui responsabil al Deutsche Bank in ceea ce s-a numit cea mai mare evaziune fiscala din SUA.Totodata a fost avocatul fostului sef al politiei din New York, Bernard Kerik, intr-un caz de frauda fiscala.

Totodata ,FIFA a angajat-o pe Jenny Durkan fost procuror al districtului de vest din Washington si despe care , la un moment dat, se spunea , anul trecut, ca va fi numita Procuror General al SUA.

Asadar, nume mari intr-un scandal pe masura:justitia americana acuza FIFA si o serie de responsabili ai forului fotbalistic de nenumarate fapte de coruptie. (G.V)

Alte stiri din Sport

Ultima oră