Sepp Blatter: „Voi aştepta data de 26 februarie. Nici o zi mai mult”

07 Oct 2015
Sepp Blatter: „Voi aştepta data de 26 februarie. Nici o zi mai mult”
 „Voi aştepta data de 26 februarie. Nici o zi mai mult”, a anunţat Sepp Blatter, preşedintele demisionar al FIFA, în perioada unui scandal mediatic şi a procedurii penale, într-un interviu în revista germană Bunte. Sepp Blatter respinge, astfel, încă o dată, ideea că ar pleca din fruntea FIFA înainte de viitorul Congres al FIFA. „Mă voi bate până la 26 februarie.

Pentru mine. Pentru FIFA. Sunt convins că răul va apărea la lumina şi că voi aduce binele, continuă Blatter, şase zile după cererea de demisie expresă, formulată de patru mai sponsori ai FIFA (Coca-Cola, Visa, McDonald's şi Budweiser). Această ameninţare din partea unor parteneri tradiţionali nu pare să-l neliniştească pe Sepp Blatter, care subliniază că alţi sponsori (Adidas, Hyundai, Gazprom) sunt în continuare alături.

Preşedinte FIFA din 1998, M. Blatter este vizat personal de la sfârşitul lunii septembrie de o procedură penală în Elveţia pentru o sumă prezumată ca ilegală, de 2 milioane de franci francezi (1,8 milioane de euro), în favorarea lui Michel Platini, preşedintele UEFA. Platini este considerat favorit la preşedinţia FIFA. M. Blatter este acuzat de justiţie că ar fi semnat un contract defavorabil pentru FIFA cu Uniunea de fotal caraibiană. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră