SCANDAL. Bild a găsit sămânță de dopaj în vestiarul echipei Franței la EURO2016

13 Iul 2016 | scris de Marina Constantinoiu
SCANDAL. Bild a găsit sămânță de dopaj în vestiarul echipei Franței la EURO2016


”Un stimulent în vestiarul francez!”, acesta este titlul unui articol din Bild, care a făcut să curgă multă cerneală miercuri. Cotidianul german acuză de dopaj echipa Franței, pe baza unor fotografii care prezintă o cutie cu gunoaie din vestiarul francezilor, după semifinala pierdută de Germania.

uefa
Seringi? Pungi cu sânge pentru o transfuzie? Nu, nimic din toate astea. Jurnalistul de la Bild a găsit, la mai mult timp după meci, un tub de Guronsan. Este vorba despre un antiastenic, un medicament pentru lupta contra oboselii, foarte apreciat de studenți, în plină sesiune. Guronsan conține vitamina C și cafeină. Acest produs nu figurează pe lista produselor interzise de AMA, Agenția Mondială Antidopaj, scrie dhnet.be.
Dar pentru Bild, care a stat de vorbă cu un profesor german, specialist în dopaje, chiar este vorba despre așa ceva. ”Din punctul meu de vedere, Guronsan este un produs dopant. Cafeina sporește performanțele în sport. Este dovedit. Aceasta crește capacitățile cognitive și viteza de reacție”, a declarat profesorul Fritz Sorgel, citat de Bild.

Alte stiri din Sport

Ultima oră