Scandal cu banii din drepturile de televizare, echipe aflate in insolventa si DNA in vizita de lucru la LPF

28 Mai 2015
Scandal cu banii din drepturile de televizare, echipe aflate in insolventa si DNA in vizita de lucru la LPF
Actualul sezon din Liga 1 se va incheia sambata. Abia s-au tarat majoritatea celor 18 echipe sa ajunga pana in etapa a 34-a. Numai ca belelele din acest campionat se vor transforma in editia urmatoare in veritabile drame. Compania care detine drepturile de televizare, RCS&RDS, anticipeaza campionatul urmator drept unul cu accente tragi-comice. Astfel, ingrijorat de suma prea mare din contract vizavi de marfa fara valoare, consortiul incearca sa impuna celor 14 cluburi care vor compune urmatoarea editie a Ligii 1 sa accepte aceleasi sume ca si in sezonul precedent.

Desi multi presedinti de club sau primari au inceput deja sa strambe din nas, compania se bazeaza pe faptul ca echipele vor accepta sumele din cauza lipsei de solutii si a managementului defectuos. DNA ul priveste deja cu mare atentie dezvoltarea acestui scandal privind drepturile tv, iar in aceasta vara se anunta o prima vizita a procurorilor la sediul ligii. Altfel, sezonul 2015/2016 va mai completa lista 'insolventelor", dar si a celei cu jucatori "tepuiti" de cluburi. "Daca editia urmatoare va fi incheiata de toate echipele inseamna ca eu am trait degeaba atatia ani in fotbal", a declarat unul dintre cei mai experimentati oameni din fotbalul romanesc. Majoritatea echipelor vor avea bugetele sustinute doar cu sumele din drepturile de televizare. 


Tabloul echipelor care vor participa in editia urmatoare a Ligii 1

Steaua
Mirel Radoi va fi noul antrenor principal, dar patronul Gigi Becali nu intentioneaza sa investeasca prea mult. Echipa nu are o baza stabila de antrenamente, iar multi jucatori care isi incheie contractele nu vor mai prelungi.


ASA Tg. Mures
Antrenorul Liviu Ciobotariu si directorul sportiv, Narcis Raducan nu vor mai continua, iar viceprimarul Maior, omul numarul 1 din club, nu are un plan concret pentru viitorul apropiat. Jucatorii au acceptat sa-si primeasca banii dupa intrarea in conturi a banilor din drepturile tv, iar majoritatea dintre ei isi incheie contractele si au deja intelegeri preliminare cu alte cluburi.


Astra
In ciuda unui lot destul de valoros, jucatorii nu sunt platiti de jumatate de an. Patronul Nicolae, arestat, a anuntat deja ca nu va mai plati contractele foarte mari pe care multi jucatori le au din mandatul fostului presedinte, Dinu Gheorghe. Din vara, fotbalistii cu contracte mari vor pleca, iar lotul va suferi mari schimbari.

CFR Cluj (club in insolventa)
Scapata de retrogradare dupa reprimirea celor 24 de puncte, CFR Cluj va incerca intai sa vanda cativa dintre jucatorii importanti care au mai ramas in lot. Conducatorii din Gruia vor incasa banii frumosi alocati locului 3 din acest sezon de Liga 1, insa investitiile in echipa vor fi la un nivel mic. In nici un caz, CFR nu va mai fi vreodata la nivelul din anii precedenti.

Petrolul (insolventa)
Cu patronul arestat, cu sprijinul financiar al Primariei deja retras din cauza problemelor cu legea, Petrolul nu a mai avut nici antrenor pe finalul actualului sezon. Cum starea de insolventa are sanse aproape zero sa fie depasita, falimentului e un pericol iminent pentru ploiesteni.

CS U Craiova
Una dintre putinele echipe din Liga 1 fara mari probleme financiare, oltenii sunt inca in cautarea identitatii. In curand se vor muta pe noua arena construita de Primaria Craiovei, insa investitiile in echipa pentru sezonul viitor reprezinta inca o necunoscuta.

Dinamo (insolventa)
Cu un nou antrenor, Mircea Rednic, dar si cu un nou presedinte, Dinu Gheorghe, Dinamo n-a putut iesi inca din insolventa, iar nici in sezonul urmator nu va putea participa in cupele europene. Patronul Negoita nu poate fi convins sa bage prea multi bani in echipa, astfel ca editia urmatoare de campionat se anunta tot (inca) una de "tranzitie" pentru Dinamo.

FC Botosani
Stabila financiar, echipa moldoveana nu-si va putea depasi niciodata conditia. Cei doi patroni prefera sa nu investeasca mult, sa plateasca la timp si sa gestioneze grijuliu banii din drepturile tv.


Pandurii Tg. Jiu
Protagonista in ultimii ani, echipa gorjeana a alunecat in subsol dupa problemele de la conducere, intre Marin Condescu si ceilalti lideri ai sindicatelor de prin zona. Fara un sprijin financiar la fel de consistent, Pandurii abia au evitat retrogradarea in acest sezon, iar lotul pentru campionatul viitor va fi mult mai slab decat la ora actuala.

CSMS Iasi
Bine sustinuta de Primaria condusa de Gheorghe Nechita, echipa din Copou are un lot slabut valoric, dar nu are datorii catre jucatori. Pentru sezonul viitor, de baza vor fi tot banii din drepturile tv., insa tot evitarea retrogradarii va ramane targetul moldovenilor.


Viitorul
Echipa creata de Gica Hagi este stabila financiar, desi la un nivel salarial modest si isi va continua rolul de laborator pentru descoperire De jucatori pentru vanzare sau pentru loturile nationale.

Concordia Chiajna
Micuta echipa condusa de primarul Mircea Minea s-a salvat greu de la retrogradare in acest sezon si va avea de suferit la fel de mult si in campionatul urmator. Investitii minime, salarii mici dar platite la timp, performanta zero, interes zero, emulatie zero.


Voluntari si ACS Poli Timisoara au promovat din Liga 2 si vor face parte din lunga lista a echipelor care spera sa evite retrogradarea in sezonul 2015/2016.

Alte stiri din Sport

Ultima oră