Roger Federer crede că reluarea competițiilor internaționale de tenis va fi amânată pentru o perioadă foarte lungă de timp

25 Mai 2020 | scris de A.A.
Roger Federer crede că reluarea competițiilor internaționale de tenis va fi amânată pentru o perioadă foarte lungă de timp

Roger Federer și-a exprimat temerile referitoare la reluarea circuitelor internaționale de tenis amânate pe o perioadă nedeterminată de timp din cauza pandemiei, precizează CNN.

Campionul elvețian a declarat că va fi extrem de dificil să joace fără fanii prezenți fizic pe terenul de tenis.

În timp ce campionatele mondiale de fotbal se reiau, Bundesliga încetând izolarea în urmă cu două săptămâni, iar La Liga se va relua în luna iunie, oficialii din tenis au anunțat că nu vor relua activitatea competițională nici măcar în luna iulie.

Duminică ar fi trebuit să înceapă celebrul turneu francez de tenis, dar a fost amânat pentru luna septembrie, iar marele premiu de la Wimbledon din iulie a fost anulat.

”Nu mă antrenez în această perioadă, deoarece nu văd niciun motiv, sincer să fiu”, a declarat Federer campionului francez Gustavo Kuerten, care a organizat o gală de strângere de fonduri pentru țara sa natală, Brazilia.

”Sunt mulțumit de condiția mea fizică și cred că va mai dura foarte mult timp până vom putea să ne întoarcem pe teren. În plus, consider că sănătatea mintală va beneficia de această pauză luând în considerare că singurul lucru pe care îl făceam era să joc tenis”, a declarat Federer în cadrul unui interviu acordat tennis.com.

”Atunci când ne vom îndrepta spre o revenire la normal, îmi voi găsi motivația pentru a relua antrenamentele”, adaugă celebrul tenismen.

”De cele mai multe ori la antrenamentele noastre nu este nimeni prezent. Noi putem juca și fără fani, dar eu sper să putem reveni la normal cât mai redepe. Ar trebui să amânăm competițiile până când vom putea permite accesul fanilor măcar la jumătatea capacității tribunelor. Mie îmi va fi foarte dificil să joc fără fani”, a mai sus tenismenul.

Federer a fost extrem de activ în social media demarând chiar o amplă discuție atunci când a propus unirea turneelor feminine și masculine.

Următorul turneu de grand slam ar urma să aibă loc în august, în New York, dar organizatorii vor veni de abia în luna iunie cu noi precizări legate de eveniment.

Alte stiri din Sport

Ultima oră