Viața în izolare a doi campioni mondiali ai MotoGP: Mark și Alex Marquez

08 Mai 2020 | scris de A.A.
Viața în izolare a doi campioni mondiali ai MotoGP: Mark și Alex Marquez

Doi frați, doi campioni mondiali ai sportului pe două roți își prezintă viața din timpul pandemiei. Cât de greu este pentru un sportiv să fie izolat la domiciliu? Dar cât de provocator este pentru un campion mondial să-și petreacă timpul lângă un alt campion, coleg de echipă și frate mai mic?

Mark Marquez care deține 6 titluri mondiale de MotoGP, clasa mare a campionatului mondial de motociclism și încă 2 titluri mondiale la clase mai mici, se află în carantină în casa părinților săi din Cervera, Spania de mai bine de două luni. Izolarea o împarte cu fratele său, Alex, campion Moto2, clasa mijlocie a competiției sportive și noul său coechipier al Repsol Honda MotoGP.

Cei doi frați se pregăteau de începerea campionatului mondial din 2020, prima cursă fiind cea din Qatar de la începutul lunii martie, când s-a întrerupt orice eveniment din lumea moto.

Cei doi frați sunt obișnuiți cu competițiile din viața de zi cu zi, așa cum a declarat Mark reporterilor CNN Sport:”De mici copii suntem într-o competiție eternă: cine merge la culcare primul, cine ajunge primul acasă, la noi totul este o cursă”.

Cei doi s-au duelat și-n competițiile virtuale oferite de PlayStation pentru a menține o legătură apropiată cu fanii, cursele reale fiind suspendate pe perioadă nedeterminată.

”Mă învinge la orice întrecere: la fotbal, la cursele moto, în Formula unu. Nu există competiție pe care să nu o câștige. Dar este explicabil. Este mai mic și are mai mult timp liber să se joace, să se antreneze virtual”, a mai declarat Mark. ”Și acum mă antrenez pentru următoarea cursă, dar tot nu reușesc să-l inving. Oricât aș accelera scot cu jumătate de secundă mai puțin ca Alex” .

Viața de zi cu zi a fraților Marquez a suferit transformări radicale. Cei doi i-au lecții de gătit de la mama lor, care le-a explicat că este cazul să învețe să trăiască pe propriile picioare.

Mark și-a provocat și prima rană, arzându-se în timp ce încerca să pregătească pizza. ”Mama se chinuie să mă învețe să gătesc. Mi-a și zis că am deja 27 de ani și, mai devreme sau mai târziu, voi locui singur.”

Celebrul campion mondial s-a accidentat grav anul trecut punând sub semnul întrebării posibilitatea de a concura în 2020. El a căzut în cursa din Thailanda de anul trecut agravându-și o afecțiune mai veche de la umăr.

Chiar dacă s-a supus unei intervenții chirurgicale, recuperarea nu a fost de 100%.

Accidentul a lăsat urmări serioase, forța impactului cu solul a fost calculată de 26 de ori mai mare ca forța gravitațională și a fost nevoie de 200 de ore de recuperare pentru a începe antrenamentele oficiale.

”Mi-am dat seama că accidentul este extrem de grav când nu am putut să respir pentru 15 secunde. Doctorii au intervenit rapid, am fost supus la mai multe teste, iar peste câteva ore eram călare pe motocicletă antrenându-mă pentru următoarea cursă”, a declarat Marquez.

”Mulți mă întreabă cum să facă față căzăturilor iminente din lumea motociclismului. Nu te poți pregăti. Poți să-ți ajuți corpul să facă față accidentului și cam atât. Exercițiile fizice ajută, tonusul muscular este important, dar, ca orice motociclist, îți asumi toate riscurile care vin din pasiunea noastră”, conchide celebrul rider cu emblematicul său zâmbet.

Alte stiri din Externe

Ultima oră