Marius Copil: Ce meci! Finală la Basel cu Roger Federer. Una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea

28 Oct 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Marius Copil: Ce meci! Finală la Basel cu Roger Federer. Una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea

Marius Copil, locul 93 ATP, venit din calificări, joacă, duminică, de la ora 16.00, a doua finală din carieră, la turneul de 500 de puncte de la Basel, cu elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 1.

Copil, venit din calificări, l-a învins în semifinale pe germanul Alexander Zverev (5 ATP), scor 6-3, 6-7 (6), 6-4, după două ore şi 32 de minute. 

Pentru tenismenul român este a doua finală ATP din carieră, după cea de la Sofia, tot din acest an, însă la un turneu de 250 de puncte. 

Calificarea în finală este recompensată cu 209.715 euro şi 300 de puncte ATP, iar trofeul cu 427.765 de euro şi 500 de puncte ATP.

Pentru român, accederea în finală reprezintă totodată faptul că va încasa cel mai mare premiu în bani din carieră.   

Finala turneului de la Basel va avea loc, duminică, de la ora 16.00.

Tenismanul a declarat că victoria cu Aleksandr Zverev este una dintre cele mai frumoase din viaţa lui, el fiind încântat că adversarul din finala de la Basel va fi Roger Federer.

"Ce meci! Finală la Basel cu Roger Federer. Una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea. Este a 6-a victorie consecutivă, într-un turneu în care se joacă la cel mai înalt nivel. Mâine la ora 16:00 îl voi întâlni pe Federer. Vă mulţumesc tuturor", a scris el în pagina oficială de Facebook.

Copil a pierdut prima finală din carieră la Sofia (turneu de 250 de puncte), scor 6-7 (6), 7-6 (4), 4-6, în faţa lui Mirza Basici din Bosnia-Herţegovina, la 11 februarie, reaminteşte News.ro.

Marius Copil a fost atunci primul român care a jucat în ultimul act al unei competiţii profesioniste de simplu, după aproape şapte ani. La 21 mai 2011, Victor Hănescu pierdea la Nicolas Almagro (Spania), scor 7-6 (5), 3-6, 3-6, în finala de la Nisa.

Copil a ratat la Sofia şansa de a deveni primul campion român al unei competiţii ATP după zece ani. La 13 iulie 2008, Victor Hănescu îl învingea pe rusul Igor Andreev, cu scorul de 6-3, 6-4, în finala turneului de la Gstaad (Elveţia).

Acum, Marius Copil va da piept pentru prima dată în cariera lui cu marele campion elveţian, chiar în oraşul în care acesta s-a născut. Turneul de la Basel este unul dintre preferatele fostului lider ATP, care a fost de opt ori campion aici şi este neînvins de 19 meciuri. Federer a mai jucat încă cinci finale la el acasă.

Datorită parcursului de la Basel, Marius Copil şi-a asigurat pătrunderea în top 60 ATP. Cea mai bună clasare din cariera sportivului român a fost locul 73, pe care l-a ocupat în februarie. Un succes duminică i-ar asigura pătrunderea în Top 45 ATP, mai scrie News.ro.

 

CITIŢI ŞI: Lovitură spectaculoasă reuşită de Marius Copil, remarcată de site-ul ATP (VIDEO)

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră