Regele Spaniei, huiduit la Barcelona! Imnul Spaniei, fluierat de spectatori!

01 Iun 2015
Regele Spaniei, huiduit la Barcelona! Imnul Spaniei, fluierat de spectatori!
Inainte de disputarea Cupei Regelui Spaniei dintre Barcelona si Atletico Bilbao, a avut loc o scurta ceremonie in cadrul careia a fost intonat imnul Spaniei. In tribuna oficiaal se afla si regele Spaniei, Felipe al VI-lea.

Tribunele, pline cu suporteri catalani si basci, au huiduit atat intonarea imnului cat si pe regele aflat in loja oficiala. Se stie ca nationalistii basci, ca si cei din Catalonia ,militeaza pentru desprinderea acestor provincii din regatul spaniol si proclamarea independentei. De alfel, pentru multi basci si si locuitori ai Cataloniei, cele doua echipe reprezinta un simbol al aspiratiei de independenta.

Huiduielile de pe stadion au determinat guvernul spaniol sa aprecieze , intr-un comunicat, ca acest comportament reprezinta un atac la adresa simbolurilor unitatii tuturor spaniolilor. Presa consemneaza ca zgomotul facut de spectatori, in momentul intonarii imnului, a fost de aproape 120 de decibeli, adica exact cat zgomotul produs de un avion in momentul decolarii.

O comisie nationala, care monitorizeaza rasismul si xenofobia, va lua o decizie in acest caz si, probabil, cele doua cluburi vor fi sanctionate. Oficialii Barcelonei au declarat ca nu se simt cu nimic vinovati, meciul a fost organizat de cei de la Bilbao iar in caz de sanctiune, clubul va avea o reactie pe masura. Cei de la Bilbao resping si ei varianta unei sanctiuni si invoca dreptul la libera exprimare al spectatorilor de pe stadion.
 

Alte stiri din Sport

Ultima oră