Raliul Deltei începe pe 5 iunie la Tulcea. La start se vor alinia 54 de echipaje naționale și internaționale

31 Mai 2015
Raliul Deltei începe pe 5 iunie  la Tulcea. La start se vor alinia 54 de echipaje naționale și internaționale
În perioada 4-6 iunie 2015, Tulcea va găzdui a XVI-a ediție de Danube Delta Rally, cunoscut sub numele Raliul Deltei. La startul competiției de la Tulcea se vor alinia 54 de echipaje naționale și internaționale, acesta fiind un număr record de echipaje participante, atât pentru etapele anterioare ale Danube Delta Rally®, dar și cel mai mare număr de echipaje înscrise în etapele desfășurate până în prezent în Campionatul Național de Raliuri Dunlop - 2015.

Pe lista celor înscriși pentru Raliul Deltei figurează și piloți români Simone Tempestini, Dan Gîrtofan, Edwin Keleti, dar și piloți din străinatate, Georgi Geradzhiev din Bulgaria, Tomas Popisilik din Cehia, precum și Ekaterina Stratieva din Bulgaria. O prezență inedită la linia de start este echipajul din Emiratele Arabe Unite, Rashid Al-Ketbi și Karina Hepperle, reprezentând echipa Skydive Dubai, a cărui proprietar este Prințul Coroanei din Dubai.

Programul Raliului Deltei
Miercuri – 3 iunie 2015. Echipajele participante vor efectua recunoașterea traseului de concurs.

Joi – 4 iunie 2015
. Concurenți vor continua recunoașterile pe traseu, urmând ca după amiaza sa aibă loc verificările administrative și cele tehnice. Începând cu ora 18:00, concurenții se vor întrece pe Faleza din Tulcea alături de bucătarii pricepuți de la Jurilovca, într-un inedit concurs culinar de preparare a borșului tradițional de pește.
Începând cu ora 19:00, în Piața Civică va avea loc concertul de deschidere al Danube Delta Rally®-2015, susținut de Corina Bud.
Ora 20:30 este ora începerii paradei mașinilor de concurs și a Startului Festiv, la aceasta ceremonie anuntându-și participarea Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României.

Vineri – 5 iunie 2015, în prima parte a zilei vor avea loc antrenamentele oficiale, urmate în a doua parte a zilei de startul primelor probe speciale, Telița si Cocoșu. Seara zilei de Vineri - 5 iunie 2015, începând cu ora 20:23, este rezervată Superspecialei din centru orașului Tulcea.

Ziua de Sambata- 6 iunie, este rezervată celei de a doua zile de concurs, concurenții urmând să parcurgă probele speciale Slava Rusa, Babadag si Eoliene. Raliul Deltei se închie cu Festivitatea de Premiere care se va desfășura în Piața Civică, începând cu ora 20:45. 
 

Alte stiri din Sport

Ultima oră