Putea să fie avocat, dar povestea e despre tenis și cum să-ți ajuți frățiorul să ajungă fotbalist

05 Iun 2015
Putea să fie avocat, dar povestea e despre tenis și cum să-ți ajuți frățiorul să ajungă fotbalist
Finalul saptamanii pariziene si povestile nestiute ale noii senzatii etalate de tenisul romanesc feminin: Andreea Mitu
 
"Auzi, cate fete mai apar de la voi, din Romania?", dezvaluia Irina Camelia Begu cum este intampinata de catre adversare in vestiarele turneelor din circuitul WTA. Simona Halep e deja o certitudine, dar tenisul romanesc le mai avea in apropierea topului pe eroina intrebarii din prima fraza, pe Alexandra Dulgheru, pe Monica Niculescu sau pe Sorana Cirstea. Numai ca pe tabloul de anul acesta, de la Roland Garros, a mai aparut o romanca. A aparut exploziv. Ca si celelalte. Desi toti ochii erau atintiti asupra Simonei Halep, Andreea Mitu a fost singura fata din Romania patrunsa pana in optimile de finala pe legendara zgura pariziana. Bucuresteanca nascuta in 1991 a trecut de nume grele, precum uriasa Pliskova sau tenacea Schiavone, dar a fost eliminata de o alta new-entry in lumea buna a tenisului feminin, belgianca Alyson Van Uytvanck. Dar a intrat deja in sufragerie. Acolo, langa Simona, Alexandra, Monica, Irina sau Sorana. Iar celelalte jucatoare vor continua sa o intrebe pe Irina Begu cate romance vor mai aparea. 
 
Tatal, magazionerul cautat la Paris de la APA Nova
 
Nimic nu e intamplator in viata. Pare doar o platitudine, insa in cazul Andreei Mitu e o realitate. Fost campion balcanic la ciclism, tatal ei a inspirat-o si a incurajat-o sa joace tenis. Saptamana aceasta, omul care e acum angajat la APA Nova si-a luat concediu si a urcat in tribunele de la Roland Garros. Numai ca, pe langa emotiile meciurilor in care evolua fiica lui, trebuie sa raspunda din ora in ora la telefon. Oamenii de la Bucuresti aveau nevoie de nea Petre pentru rezolvarea unor probleme de serviciu. In acest timp, acasa, mama Ania si fratele mai mic, Alex urmareau prestatiile Andreei de pe Philipe Chatrier sau Suzanne Lenglen. Totul se leaga si in privinta lui Alex. Pustiul joaca la juniori si, practic, e sustinut de Andreea. Noua senzatie din tenisul romanesc ii cumpara echipamentul necesar si cand e in tara primul drum il face la terenul de unde spera ca Alex sa-si ia zborul catre stratosfera fotbalului.    
 
Nu vrea sa o supere pe Sarapova
 
Rezultatele surprinzatoare si cu greutate obtinute pe zgura pariziana au adus-o pe Andreea Mitu in atentia oamenilor care se ocupa de presa la circuitul WTA. La fel ca jucatoarele de top class, romanca a fost supusa unui tir de intrebari de catre asociatia care controleaza tenisul feminin mondial. Iata dialogul dintre Andreea si omul de la WTA. O precizare. Atentie mare la intrebarea cu numarul 3. Mai exact la precizarea facuta de Andreea imediat dupa ce a oferit raspunsul, obligatoriu, scurt. Aveti in vedere faptul ca rusoaica Maria Sarapova are o relatie mega-mediatizata cu jucatorul bulgar Gligor Dimitrov. Cei doi sunt de nedespartit la fiecare turneu de Mare Slem, dar si la multe competitii mai mici, unde el sau ea se deplaseaza special pentru a fi impreuna. Plus inca ceva. Rusoaica e cunoscuta in circuitul feminin drept una dintre cele mai "acre" persoane ;). 
 
1. Jucatoarea favorita? Martina Higins
2. Jucatorul preferat? Roger Federer
3. Cel mai atractiv jucator din circuitul ATP: Grigor Dimitrov, dar nu vreau să supăr pe nimeni
4. Pentru ce aveai emotii inainte de turneu?: Speram la un prim meci accesibil
5. Metoda de relaxare? Shopping-ul
6. Ai prieten? Nu, nu am
7. Cu cine ai vrea sa joci la dublu mixt? Horia Tecau
8. Cea mai buna prietena din circuitul WTA: Alexandra Dulgheru
9. Cel mai bun lucru de facut în România: Sa mergi in club
10. Ce talent ai? Uneori pictez si as vrea sa pot canta mai bine
11.Suprafata preferata? Zgura, de acum înainte
12. Turneul preferat? Wimbledon
13. Principalul atu? Agresivitatea pe teren
14. Cartea preferata? Marele Gatsby si Open, autobiografia lui Andre Agassi
15. De cand colaboreazi cu Adrian Marcu? Dinaintea turneului de la Madrid. Am mai lucrat cu el si in trecut
16. Ce profesie alegeai daca nu jucai tenis? Avocat
 
"Întai o sa avem o sesiune de shopping, ca nu scap de fratele meu:)"
 
Totul e natural la Andreea Mitu. Iata cum a aratat dialogul de dupa meciul pierdut cu belgianca Van Uytvanck. "Tot meciul a fost foarte scurt", zîmbește amar. "Nu, n-am simtit nimic legat de presiune. Am vrut sa intru sa ma bucur, dar nu prea s-a putut" spune si in acel moment ii dau lacrimile. "Aduc niste servetele?", intreaba omul de la WTA, impresionat de moment. "Da!", spune Andreea. "Yes, please!", rectifica imediat fata ajunsa pentru prima oara in lumina reflectoarelor. "Am zis ca n-o sa mai plang, am plans dupa meci în vestiar. Dar se pare ca sunt putin suparata. Ma bucur de rezultat, dar … m-as fi bucurat daca as fi jucat mai bine". Dupa meci, a vorbit cu Alison în vestiar si detaliaza. "A recunoscut ca a jucat incredibil. E meritul ei, a castigat meciul. Nu cred ca l-am pierdut eu". Ce urmeaza? "Marti cred ca plecam acasa. Nu stiu ce facem. Trebuie sa vad. Întai o sa avem o sesiune de shopping, ca nu scap de fratele meu. O sa încerc sa ma bucur. Cu siguranta o sa treaca si supararile si o sa realizez ce-am facut aici. N-o sa uit niciodata acest turneu, cu siguranta".
 
"Angajata" lui Federer
 
Pentru a mai castiga bani si experienta, Andreea Mitu evolueaza din cand in cand pentru diferite cluburi private din strainatate. De curand, a jucat pentru un club elvetian, al carui patron este chiar imensul Roger Federer, jucatorul ei favorit. "Am avut mari emotii cand l-am intalnit acolo. Normal ca m-am pozat si il respect foarte mult. E o persoana deosebita. Am mai ramas in plus la Paris, alaturi de alte colege si colegi de la club, pentru a-l incuraja. Pacat ca a iesit", dezvaluie Andreea. (Mihai Igirosanu)  

Alte stiri din Sport

Ultima oră