Suspectat de luare de mita, Platini e sustinut de Guvern

26 Sep 2015
Suspectat de luare de mita, Platini e sustinut de Guvern
Scandaluri de coruptie sunt in toata lumea. FIFA si UEFA au probleme grave de imagine de cand sefii forurilor fotbalistice internationale au ajuns sa fie anchetati pentru ca ar fi atribuit organizarea de turnee finale dupa ce ar fi acceptat sa primeasca sume importante de bani din partea tarilor gazda. Printre cei cu probleme se afla si francezul Michel Platini, presedintele UEFA. Acesta este suspectat ca ar fi luat 1,82 milioane de euro de la Josepg Blatter, presedintele FIFA.

In mijlocul acestui scandal, premierul Frantei, Manuel Valls, a intervenit si a anuntat ca il sprijina pe Michel Platini. Apropierea dintre cei doi nu este deloc intamplatoare din moment ce Campionatul European de fotbal de anul viitor va avea loc in Hexagon. Politicianul a afirmat: “Justiția trebuie să-și facă treaba. Noi avem însă șansa să-l avem pe Michel Platini, care a fost un mare sportiv, care este un mare conducător sportiv în fruntea UEFA și eu am deplină încrede în el", a spus premierul despre fostul număr 10 al naționalei Franței.

Justiția elvețiană a deschis o procedură penală împotriva președintelui demisionar al FIFA, Joseph Blatter, care este suspectat mai ales de o plată ilegală de 2 milioane de franci elvețieni (1,8 M EUR) în favoarea lui Platini, președinte al UEFA și favorit pentru a-i urma la conducerea forului fotbalistic mondial. Cei doi au fost audiati ieri.

Alte stiri din Sport

Ultima oră