Noua Zeelandă s-a calificat în finala Campionatului Mondial de Rugby. 20-18 cu Africa de Sud.

24 Oct 2015
Noua Zeelandă s-a calificat în finala Campionatului Mondial de Rugby. 20-18 cu Africa de Sud.
După un meci entuziasmant, Noua Zeelandă, campioana mondială en-titre, a învins în această seară, pe stadionul Twickenham din Londra, Africa de Sud, scor 20-18 (7-12). All Blacks urmează să joace finala cu Australia, probabila învingătoare a semifinalei de mâine, între Argentina și Australia.

Naţionala Noii Zeelande a marcat două eseuri, prin Jerome Kaino (6) și Beauden Barrett (52), ambele transformate de Dan Carter (9, 53), care a mai înscris dintr-o lovitură de penalitate (60) și un dropgol (46). Pentru sud-africani punctele au fost reușite de Handre Pollard (3, 11, 21, 39, 58) și Patrick Lambie (69), din lovituri de pedeapsă.

Antrenorul Africii de Sud, Heyneke Meyer a declarat pentru ITV Sport: " Suntem foarte dezamăgiţi, am crezut că suntem suficient de buni să-I învingem dar nu am fost. Am vrut să facem ţara noastră să fie mândră de noi dar nu am reuşit. Disciplina e cel mai important lucru, mai ales când plouă, nu avem nici o scuză pentru că nu am fost capabili să ducem până la capăt această luptă. All Blacks e o echipă de calitate, vreau să mulţumesc celor care ne-au susţinut şi îmi cer scuze că i-am dezamăgit.”

Alte stiri din Sport

Ultima oră