Nadal: „Nu pot să respir”, e o durere „ca un ac pe care îl apăs” - a spus după infrângerea la Indian Wells

21 Mar 2022
Nadal: „Nu pot să respir”, e  o durere „ca un ac pe care îl apăs” - a spus după infrângerea la Indian Wells

Rafael Nadal, bolnav, a pierdut cu 6-3, 7-6 (7/5) în finala de la Indian Wells în fața lui Taylor Fritz. Prima sa înfrângere în 2022, scrie AFP citata de Le Figaro

„Ca un ac pe care îl apeși”: Rafael Nadal, învins pentru prima dată a anului în finala Indian Wells Masters 1000 de americanul Taylor Fritz, a descris durerea din partea stângă care l-a handicapat duminică.

"Am fost bolnav. Am probleme cu respirația. Nu stiu daca e la nivelul coastelor... Când respir, cand mă mișc, parcă apăs un ac. Și nu este doar durerea, ci îmi afectează respirația”, a explicat spaniolul în vârstă de 35 de ani, la o conferință de presă.

„S-a întâmplat aseară, chiar la finalul meciului (împotriva compatriotului său Carlos Alcaraz, în semifinală). Așa că să continui astăzi (duminică)... Când încerc să respir, este dureros și este foarte incomod. Este evident că nu am fost în stare să fac lucruri normale astăzi. Am încercat, dar am pierdut împotriva unui mare jucător”, a continuat Nadal între descumpănire și fair play strict.

Spaniolul, care căuta un al patrulea titlu la Indian Wells, a apelat de două ori la kinetoterapeut în această finală. Prima dată a mers la vestiar pentru cinci minute.

"Am facut tot ce am putut. Dar nu era ziua mea. S-a întâmplat. A fost greu să joc o finală ca asta. Am incercat până la final. Sunt trist pentru că nu m-am putut lupta cu adevărat. Deja este greu să simți asta în vremuri normale, dar în finală este foarte urât”, a spus Nadal, care tocmai și-a recunoscut prima înfrângere în 21 de meciuri în 2022.

A rămas cu trei titluri câștigate la rând, inclusiv Australian Open de la sfârșitul lunii ianuarie, ceea ce i-a permis să devină deținătorul recordului pentru numărul de Grand Slam-uri câștigate (21). Toate după ce anul trecut a lipsit de la turnee mai bine de patru luni, din cauza unei răni la piciorul stâng care a necesitat o intervenție chirurgicală.

„Desigur, ultimele două luni au fost incredibile, de neuitat. Mă bucur de lucruri pe care nu m-am gândit niciodată că le voi putea experimenta din nou. Dar acum este momentul să încercăm să rezolvăm această problemă cât mai curând posibil, să începem bine pe zgură. Sper să fiu pregătit”, a spus cel care va urmări o a 14-a încoronare la Roland-Garros în iunie.

„Ceea ce mă preocupă este ce se va întâmpla, ce trebuie să fac ca să mă recuperez și cât timp va dura”, a conchis el.

Alte stiri din Sport

Ultima oră