MM Stoica, AVIZ FAVORABIL pentru eliberarea condiţionată!

04 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
MM Stoica, AVIZ FAVORABIL pentru eliberarea condiţionată!

UPDATE 16:50 - Veste bună pentru Mihai Stoica. Fostul manager al Stelei a primit aviz favorabil pentru eliberarea condiționată. Procurorii au 48 de ore pentru a depunde contestație la decizia luată de Judecătoria Sectorului 4, în caz contrar, Meme va fi eliberat.

.....................................................

Mihai Stoica, fostul manager al Stelei, află astăzi dacă va putea fi eliberat condiţionat după 21 de luni petrecute în spatele gratiilor. Decizia aparţine magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 4.

Stoica a fost încarcerat pe 4 martie 2014, în Dosarul Transferurilor, în care opt dintre cei mai puternici oameni din fotbalul românesc au fost trimişi la închisoare pentru fraude în transferurile de fotbalişti.

Meme Soica a primit trei ani şi jumătate, din care a executat două treimi.

Până în prezent, patru condamnaţi din acest dosar au fost eliberaţi condiţionat din închisoare - Jean Pădureanu, George Copos, Gheorghe Neţoiu şi Gheorghe Popescu.

Acuzaţiile din dosar

În 4 martie 2014, judecătorii Curții de Apel București au decis condamnarea la închisoare cu executare a celor opt oameni din fotbal inculpați în dosarul transferurilor. Astfel, George Copos, fostul acționar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua la 3 ani și 6 luni de detenție, Cristian Borcea, fost acționar al FC Dinamo — 6 ani și 4 luni, Ioan Becali — 6 ani și 4 luni, Victor Becali — 4 ani și 8 luni. De asemenea, Jean Pădureanu, fost președinte al clubului Gloria Bistrița, a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare în același dosar, Gheorghe Popescu — 3 ani, o lună și 10 zile de închisoare cu executare, iar Gheorghe Nețoiu — 3 ani și 4 luni de detenție cu executare.

Potrivit DNA, faptele săvârșite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obținuți din transferuri fiind "spălați" prin intermediul unor firme off-shore. Rechizitoriul întocmit de procurori se referă la 12 transferuri ale unor fotbaliști români efectuate de la cluburile Dinamo București, Rapid București, Gloria Bistrița și Oțelul Galați către cluburi din străinătate, în perioada 1999 — 2005.

Alte stiri din Sport

Ultima oră