Germanii sunt șocați: ”Incredibil. Mircea Lucescu se pozează cu tricoul lui Bayern”

03 Iul 2015
Germanii sunt șocați: ”Incredibil. Mircea Lucescu se pozează cu tricoul lui Bayern”
Transferul lui Douglas Costa de la Șahtior Donețk la Bayern Munchen, dar mai ales modul în care au ales să se despartă cele două părți, a atras atenția presei din Germania.  

Site-ul celei mai longevive televiziuni de sport din Germania, sport1.de, nu își poate explica cum de Mircea Lucescu a acceptat să se pozeze cu tricoul cu Bayern, iar imaginile să fie promovate chiar de clubul ucrainean.

“Șahtior Donețk reacționează neobișnuit la plecarea lui Douglas Costa la FC Bayern. Suma de transfer este publicată și antrenorul se pozează cu tricoul lui Bayern. Dacă un jucător părăsește un club de top din Europa, de obicei clubul de care se desparte se rezumă la câteva cuvinte seci: Îi mulțumim lui XY pentru perioada petrecută aici și îi urăm toate cele bune - suma de transfer nu poate fi dezvaluită.

La Șahtior lucrurile se petrec altfel. Clubul din Ucraina a publicat suma de transfer de 30 de milioane de euro. Parcă sunt mândri de ce afacere bună a facut clubul”, notează jurnaliștii germani.

Din punctul lor de vedere, faptul că Mircea Lucescu a acceptat să pozeze cu tricoul lui Bayern arată că Șahtior este departe de lumea bună din fotbalul european.

“Șahtior a postat pe site-ul oficial un video cu despărțirea lui Douglas Costa de coechipieri și antrenori. Jucătorul de 24 de ani se plimbă cu o șapcă de baseball cu sigla FC Bayern în cantonamentul clubului care l-a plătit până acum. În locația din Austria, el este felicitat și îmbrățișat de foștii săi colegi, totul pe ritmuri braziliene relaxante.

Punctul culminant al filmului: antrenorul lui Șahtior, Mircea Lucescu, pozează alături de Costa, ținând în mână un tricou al echipei FC Bayern. La alte cluburi, așa ceva este inimaginabil. Cum ar fi fost ca Pep Guardiola să apară într-o poză în care ridică în aer un tricou al clubului Hertha Berlin, după transferul lui Mitchell Weiser de la campioană în capitală? Și în rețelele de socializare, Șahtior a sărbătorit transferul lui Costa. Contul oficial de Twitter al clubului a postat de opt ori despre transferul acestuia”, mai scrie sursa citată. (I.D)

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră