Mihai Covaliu şi-a depus candidatura la preşedinţia COSR

12 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
Mihai Covaliu şi-a depus candidatura la preşedinţia COSR

La sfârșitul lunii septembrie, Mihai Covaliu spunea că știe foarte bine atmosfera din rândul sportivilor, din rândul antrenorilor, că știe problemele lor și ce este de făcut.

"Eu ca și sportiv, antrenor și președinte de federație nu am alt gând decât a face performanță, indiferent în locul în care voi fi. Și acolo unde voi fi îmi voi face întotdeauna datoria către țară și după aceea față de persoanele care m-au susținut și au avut încredere în mine.

Până acum în pozițiile în care am fost mi-am îndeplinit obiectivele și am arătat că pot să fac ceea ce spun. Încă nu s-au încheiat toate consultările, pe 15 octombrie este ultima zi de depunere a candidaturilor, am timp să mă gândesc și să discut cu toată lumea. În momentul în care voi avea o susținere majoritară, sigur voi face acest pas.

Este un moment dificil, dar eu am încredere, știu că se poate, știu că sunt oameni capabili să redreseze sportul din România, sunt oameni care își doresc acest lucru. Trebuie făcuți pași mici, dar foarte hotărâți, fără vorbe mari, avem nevoie de muncă și avem nevoie de oameni care vor binele României. Am fost la Rio și am trăit momente plăcute și mai puțin plăcute. Cunosc foarte bine atmosfera din rândul sportivilor, din rândul antrenorilor, știu problemele lor, am fost acolo cu ei și știu ce este de făcut", declara, la sfârșitul lunii septembrie, Mihai Covaliu.

Alegerile pentru președinția COSR sunt programate pe 15 noiembrie.

Mihai Covaliu (38 ani) are în palmares o medalie olimpică de aur (Sydney 2000) și una de bronz (JO Beijing 2008), a cucerit titlul de campion mondial la individual în 2005, la Leipzig, argintul în 2003 la Havana și două medalii de bronz în 2001 cu echipa la Nimes și în 2002 la Lisabona, la individual.

La Europene a cucerit două titluri cu echipa, în 2005 (Zalaegerszeg) și 2006 (Izmir), și patru medalii de bronz, în 2001 la Koblenz, 2002 la Moscova, în 2007 la Gent și în 2008 la Kiev.

În aprilie 2013, Mihai Covaliu a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă (FRS). Iniţial, au existat doi candidaţi pentru funcţia de şef al FRS, însă unul dintre ei, Ana Pascu, s-a retras în favoarea lui Covaliu.

Alte stiri din Sport

Ultima oră