Mergea şi Tecău obțin argintul la Rio. Înfrângere dramatică în finala cu Nadal și Lopez (VIDEO)

13 Aug 2016 | scris de Veronica Micu
Mergea şi Tecău obțin argintul la Rio. Înfrângere dramatică în finala cu Nadal și Lopez (VIDEO)

Aceasta este cea mai bună performanță din istoria României în proba de dublu la Jocurile Olimpice.

Finala a început sub semnul echilibrului, dar acesta s-a rupt repede, spaniolii reuşind să câştige cinci game-uri consecutive de la scorul de 2-1 în favoarea tandemului "tricolor" şi să-şi treacă în cont primul set după ceva mai mult de jumătate de oră de joc.

În setul secund, Florin si Horia au luptat superb și au anihilat jocul bun defensiv al lui Nadal și Lopez, trimițănd meciul în decisiv.

Game-ul patru, disputat pe serviciul lui Mergea, a fost de un dramatism incredibil. După aproape 15 minute şi cinci mingi de break salvate, românii au egalat la 2, pentru ca imediat că fie rândul ibericilor să reziste cu greu pentru a evita un break.

În cele din umră, Mergea şi Tecău au câştigat contra serviciului, la 0 chiar, şi au preluat conducerea cu 4-3, dar nu şi-au putut consolida avantajul. Nadal şi Lopez au reuşit rebreak-ul, au ieşit cu bine dintr-un game complicat pe propriul serviciu, pentru ca în final să concretizeze a treia minge de meci de care au beneficiat şi să închidă decisivul cu 6-4.

Țara noastră are în total trei medalii la Jocurile Olimpice 2016, după cele de la spadă și haltere.

Alte stiri din Sport

Ultima oră