Marele campion Michael Schumacher nu este uitat de fost sa echipă în ziua în care împlinește 54 de ani

03 Ian 2023
Marele campion Michael Schumacher nu este uitat de fost sa echipă în ziua în care împlinește 54 de ani

Marele campion mondial Michael Schumacher este sărbătorit de copii prin intermediul unor poze extrem de emoționante transmise pe platformele de socializare, dar și de marea echipă Ferrari care vor să-l vadă pe campion cât mai bine într-un viitor apropiat.

Michael Schumacher s-a născut la 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen. El a debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat pe circuitul Spa-Francorchamps şi a obţinut prima victorie un an mai târziu, pe acelaşi circuit.

Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari).

Michael este căsătorit cu Corinna din 1995 şi au doi copii, Gina Maria (24 ani) şi Mick (22 de ani). Familia Schumacher s-a stabilit în anul 2007, la Gland, Elveţia, o staţiune pe malul lacului Leman, în apropiere de Geneva. Averea lui Schumacher a fost estimată în 2010 la peste 600 de milioane de euro.

La 29 decembrie 2013, fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel. El a fost transferat la un spital din Grenoble după ce a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală. Până la 16 iunie 2014, Schumacher a fost în comă. El a fost transferat la 18 iunie 2014 la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar în 9 septembrie 2014 a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland.

Sunt doar șase zile între blestemata 29 decembrie, care a schimbat viața lui Michael Schumacher pentru totdeauna, și 3 ianuarie, ziua de naștere a șapte ori campion de Formula 1 și legenda Scuderia Ferrari.

Este inevitabil să ne gândim cu un sentiment de melancolie la povestea nefericită a legendei sportului cu motor, care a trecut de la a fi o figură invincibilă la volanul unei mașini de Formula 1, mereu în căutarea limitei, la condiția fragilă impusă de schiul tragic. accident. De la sfârșitul anului 2013, germanul este asistat de medici și de propria familie, care au ținut orice informație departe de mass-media pentru a-și păstra intimitatea, dar în fiecare an fanii din întreaga lume îi dedică un gând și o urare. cel mai de succes pilot din istoria Ferrari, mai ales de ziua lui, conform scuderiafans.com.

Scuderia Ferrari a ținut să transmită și un mesaj pe rețelele sale de socializare, însoțit de o imagine frumoasă dedicată lui Michael: „La mulți ani Michael. Cu tine de ziua ta, azi și întotdeauna”. Chiar și primarul din Maranello, Luigi Zironi i-a transmis cele mai bune urări fostului pilot: „Afecțiunea orașului nostru pentru Schumi depășește valoarea șoferului și triumfurile din Formula 1. Felul său de a fi campion în interiorul și în afara cabinei. este ceea ce ne-a câștigat afecțiunea, cu o bunătate și o generozitate care au rămas în mintea și inima tuturor. Urări sincere lui Michael, cetățeanul nostru de onoare: Maranello este mereu alături de el.”

 

 

Alte stiri din Sport

Ultima oră