Marea legendă a tenisului Martina Navratilova, diagnosticată cu multiple forme de cancer

02 Ian 2023
Marea legendă a tenisului Martina Navratilova, diagnosticată cu multiple forme de cancer

Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la gât și la sân. Fostul număr 1 mondial a fost supus anterior unui tratament pentru cancerul de sân în stadiu incipient în 2010.

Navratilova, în vârstă de 66 de ani, a declarat: „Această dublură este gravă, dar încă se poate rezolva și sper la un rezultat favorabil. O să ducă o vreme, dar mă voi lupta cu tot ce am.”, conform The Guardian.

Navratilova, câștigătoare a 59 de titluri de Grand Slam la simplu și la dublu, nu va călători la Australian Open de luna aceasta, unde intenționa să lucreze ca expert TV, dar o declarație a reprezentantului ei a descris prognoza ca fiind „bună”.

„Martina Navratilova a fost diagnosticată cu cancer la gât în ​​stadiul I”, se arată în declarație. „Prognosticul este bun și Martina își va începe tratamentul luna aceasta. Tipul de cancer este HPV și acest tip special răspunde foarte bine la tratament. Martina a observat un ganglion limfatic mărit la gât în ​​timpul finalei WTA de la Fort Worth. Când nu a scăzut, a fost efectuată o biopsie, rezultatele au revenit ca stadiul unu al cancerului de gât. În același timp în care Martina era supusă analizelor pentru gât, la sânul ei i s-a găsit o formă suspectă, care a fost ulterior diagnosticată ca fiind cancer, complet fără legătură cu cancerul la gât.”, a declarat reprezentantul ei

„Ambele tipuri de cancer sunt în stadiile incipiente, cu rezultate excelente. Martina nu va acoperi Australian Open for Tennis Channel din studioul lor, dar speră să se poată alătura din când în când prin Zoom.”

Alte stiri din Sport

Ultima oră