Halep, prima victorie în 2016! Simona s-a calificat în sferturi la Sydney

12 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
Halep, prima victorie în 2016! Simona s-a calificat în sferturi la Sydney

UPDATE 11:25 - Simona Halep a câștigat meciul cu franțuzoiaca Caroline Garcia, 6-4, 2-6, 6-1, calificându-se în sferturile de finală ale turneului WTA de la Sydney, dotat cu premii totale de 687.900 dolari. Constănțeanca în vârstă de 24 de ani a obținut, astăzi, calificarea în „sferturile” întrecerii australiene, la capătul unui meci în care a cerut în repetate rânduri intervenția medicului. Halep este nerefăcută din punct de vedere fizic în acest moment, acuzând dureri mari la tendonul lui Ahile, la piciorul stâng.

........................................

Simona Halep, numărul 2 mondial, urmează s-o înfrunte pe sportiva din Franța, Caroline Garcia, în al doilea tur de la Sydney. Partida se va disputa astăzi, de la ora 9:00.

Halep nu a mai jucat până acum cu Garcia, care a mai învins jucătoare din top ten în 2014 și 2015: Jelena Jankovic, Angelique Kerber, Agnieszka Radwanska, Ana Ivanovic (de trei ori) și Petra Kvitova.

"Știu că va fi un meci dificil, dar îmi doresc să joc câteva partide înainte de Melbourne. Pentru mine fiecare turneu este important. Voi face tot ce pot la acest turneu, iar apoi mă voi gândi și la Melbourne (Australian Open, n. red.)", a afirmat Halep.

Românca a fost nevoită să se retragă de la Brisbane, săptămâna trecută, din cauza unei accidentări la tendonul lui Ahile.

"Mă simt mult mai bine decât la Brisbane. E dificil de tratat problema la tendonul lui Ahile — e cel mai greu lucru, cred eu — dar mă antrenez de câteva zile, sesiuni complete, am reușit câteva puncte, deci mă simt pregătită pentru a începe turneul. Nu mai simt deloc durere, dar vreau să văd cum va fi într-un meci oficial. Nu am discutat până acum de operație, iar rezonanța magnetică a arătat bine, deci nu e niciun pericol. A fost doar o inflamare. Dar vreau să fiu optimistă și să nu mă tem când ies pe teren", a declarat Halep, potrivit site-ului WTA.

Turneul de la Sydney este dotat cu premii totale de 753.000 de dolari.

Alte stiri din Sport

Ultima oră