Iohannis a primit o lovitura sub centura. Echipa sa de fotbal a fost retrogradata in urma unui razboi politic!

03 Iul 2015
Iohannis a primit o lovitura sub centura. Echipa sa de fotbal a fost retrogradata in urma unui razboi politic!
Fotbalul mic si foarte mic este cat se poate de caraghios, dar naste pasiuni nebanuite. Nu se joaca pe bani, se joaca din orgoliu. Asta e regula in intrecerile judetene. Avantul Dor Marunt, formatie din Liga a 4-a Calarasi, a retrogradat in Categoria Onoare la finalul sezonului 2014-2015. A fost o adevarata drama pentru echipa care candva era campioana judeteana.

Avantul Dor Marunt are un nume spectaculos. Fotbalul pe care il joaca si rezultatele pe care le are sunt total invers. Formatia a fost rebotezata Borussia Dor Marunt de catre microbistii din localitate, iar dupa ce Klaus Iohannis a devenit presedintele Romaniei s-a vorbit, la nivel de pamflet, ca ar fi echipa favorita a locatarului de la Palatul Cotroceni. Asta nu a schimbat cu nimic viata echipei din Baragan. Evolutiile jucatorilor au fost la fel de modeste, iar conducatorii la fel de nepriceputi.

In cele din urma, Borussia a ajuns sa joace un meci de baraj cu Conpet Stefan cel Mare. Miza? Un loc pe prima scena a fotbalului calarasean. Ce intalnire! Presedintele de acum, fata in fata cu cel mai longeviv domnitor pe care l-a avut Moldova vreodata. Meci istoric, intre jucatori coborati de pe tractor. A castigat Iohannis cu 4-1. O asemenea infrangere nu si-a imaginat Stefan cel Mare ca ar putea suferi nici macar in vremea cand in locul actualului presedinte al Romaniei se afla Mahomed al II-lea.

Numai ca socoteala de pe terenul de joc nu s-a potrivit cu cea de la Comisia de Disciplina a Asociatiei Judetene de Fotbal. Razesii lui Stefan cel Mare au considerat ca “nemtii” lui Iohannis nu au respectat regulamentul prin faptul ca au folosit cativa jucatori “pe fals”. Sa nu-si imagineze careva ca au imbracat tricoul Avantului Dor Marunt jucatori precum Marco Reus, Ilkay Gundogan sau Mats Hummels. Nici vorba de asa ceva. Au fost unii mai slabi. S-a stabilit ca Borussia sa piarda meciul la “masa verde” si sa fie trimisa in ultimul esalon al fotbalului calarasean.

Decizia inca nu este definitiva, ea mai poate fi contestata pana la inceputul saptamanii viitoare, dar este considerata de catre suporterii Borussiei, dar si de catre simpatizantii lui Klaus Iohannis, drept o razbunare politica pusa la cale de catre oficialii AJF Calarasi. Forul fotbalistic judetean este condus de catre Dorinel Dinca, cel care a fost ales presedinte la “recomandarea” lui Daniel Dragulin, primar al Calarasiului si lider zonal al UNPR. Cu alte cuvinte, “interesul national” a fost ca echipa lui Iohannis sa retrogradeze. Asta este explicatia hazlie a unui dezastru conturat de stangaciile unora care nu vor sa priceapa ca nici macar asocierea cu presedintele Romaniei sau cu Borussia Dortmund nu ii scapa de retrogradare.   

Alte stiri din Sport

Ultima oră