Hidratarea bicicliştilor: un pahar de bere şi 10-15 de apă

03 Iul 2015
Hidratarea bicicliştilor: un pahar de bere şi 10-15 de apă
O veste bună pentru cicliştii cărora le place berea. Un recent studiu arată că un pahar de bere, după o cursă cu bicicleta, are acelaşi efect sub aspectul hidratării cu un pahar de apă.

Se ştie că hidratarea este esenţială în timpul verii, mai ales în cazul cicliştilor. Se mai ştie că există o legătură directă între mărirea consumului de lichide şi creşterea temperaturii în termometre. Şi o soluţie mai plăcută decât apa, în zilele caniculare, o reprezintă halba de bere. O soluţie, care poate fi considerată şi o recompensă după o cursă cu bicicleta.

De altfel, ştim că este un obicei frecvent să se ciocnească o halbă de bere, după efectuarea unei activităţi ce presupune un efort fizic deosebit.

"După ce am făcut efort fizic, pierderile de apă din organism cresc, dar un aport moderat de bere nu provoacă o creştere a transpiraţiei şi mărirea riscului de deshidratare", explică David Jimenez-Pavon, autorul acestui studiu. Totuşi, specialistul precizează că, după ce am încheiat plimbarea pe bicicletă, să nu bem mai mult de o halbă de bere şi să nu renunţăm la apă pentru o hidratare corespunzătoare. Adică, din cele 10 - 15 pahare de apă recomandate pentru hidratarea zilnică, un pahar poate fi cu bere.  

Alte stiri din Sport

Ultima oră