Guardiola candideaza pentru Parlamentul catalan. Va ramane antrenor la Bayern

20 Iul 2015
Guardiola candideaza pentru Parlamentul catalan. Va ramane antrenor la Bayern
Nu e un secret ca Guardiola, fostul antrenor la Barcelonei, este un sustinator fervent al independentei Cataloniei.

Asa ca nu a surprins pe nimeni faptu ca el apare pe lista comuna a doua partide  -CDC si ERC- ce participa la alegerile parlamentare locale. Aceste partide  militeaza pentru independenta Cataloniei.

Cele doua partide se pregatesc pentru alegerile din 27 septembrie cand vor fi alesi membrii parlamentului local. Guardiola nu are de gand sa ajunga deputat si sa participe le lucrarile parlamentului catalan acesta fiind si motivul pentru care este c ultimul pe liste, fara mari sanse de a fi ales. Gestul lui este mai mult simbolic si doreste ca , prin notorietatea  sa arate opiniei publice ca multi locuitori ai Cataloniei doresc independenta.

Miscarea separatista din Catalonia starneste discutii aprinse in Spania si multi spanioli acuza aceasta incercare de de “rupere” a tarii.

Ce-i drept ,militantii pentru independenta nu ezita sa foloseasca imaginea echipei de fotbal in batalia politica iar Guardiola a fost acuzat ca foloseste fotbalul pentru interese care lezeaza interesele nationale ale Spaniei. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră